IT & C

'Mama pestilor' era vivipara si are 380 de milioane de ani

Cea mai veche femela de peste de pe Pamant, care are aproximativ 380 de milioane de ani, a fost descoperita purtandu-si puiul inca legat de cordonul ombilical, pe coasta nord-vestica a Australiei, potrivit unui studiu care va fi publicat, joi, de revista Nature.

Fosila, numita Materpiscis attenboroughi, nu este numai primul embrion fosila descoperit cu cordonul ombilical, dar si cea mai veche femela care a dat nastere unui pui.

Acest tip de nastere, in care pestele da viata unui pui deja format (vivipara) si nu depune oua, seamana cu practicille de reproducere actuale ale unor specii de rechini si calcani, indica studiul.

Descoperirea este extraordinara in materie de fosile si modifica informatiile despre evolutia vertebratelor, a indicat John Long, oficial al Departamentului de Stiinte de la Museum Victoria, coautor al studiului.

John Long si colegii sai, Kate Trinajstic, Gavin Young si Tim Senden au fost socati sa descopere un asemenea proces de reproducere la un peste atat de vechi.

"Acest lucru ne demonstreaza ca reproducerea vivipara s-a produs in acelasi moment ca si depunerea oualelor si ca mecanismele au evoluat impreuna mai degraba decat succesiv", a spus Kate Trinajstic. (continuarea in Mediafax)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele