IT & C

Mail de un giga, gratuit de la Yahoo

Yahoo a anuntat ca va mari capacitatea casutelor e-mail oferite utilizatorilor sai. Cresterea este una spectaculoasa: de patru ori mai mult spatiu de stocare a mesajelor. Compania contraataca astfel oferta celor de la Google, care dau casute de un gigabyte (GB) inca de la inceputul anului trecut.
De la jumatatea lunii aprilie, utilizatorii serviciului e-mail gratis oferit de Yahoo vor putea ocupa cate un gigabyte pe serverele companiei. In prezent, limita acestui serviciu este de 250 megabytes (MB). De asemenea, compania va extinde folosirea produsului sau de tip desktop search. Este vorba de un software creat pentru a cauta fisiere stocate pe hard discul computerelor personale.

LIDERII. Daca Google este liderul in domeniul cautarilor pe Internet, Yahoo detine cel mai vizitat domeniu web la ora actual. In momentul cand Google a lansat serviciul Gmail, cei de la Yahoo le ofereau gratis utilizatorilor 4MB pentru stocarea mesajelor. In ultimul an, compania a crescut capacitatea de stocare la 100 MB, apoi la 250 de MB. La randul sau, Microsoft a crescut capacitatea casutelor Hotmail pana la 250 MB. Atat Yahoo cat si Hotmail isi vad cota de piata amenintata si incearca sa nu-si piarda utilizatorii in favoarea Google, care ofera gratis un giga. Ce-i drept, serviciile oferite de Gmail nu pot fi accesate de absolut oricine, dar au avut parte de o publicitate uriasa. O adresa la Gmail se poate obtine doar pe baza de invitatie.

EXTRA. Programul de cautare al Yahoo provine de la compania software X1 Technologies.
Acesta va putea fi folosit pentru gasirea adreselor de e-mail stocate la Yahoo sau a discutiilor purtate prin intermediul serviciului de mesaje instant ( Yahoo Messenger ).
O alta imbunatatire adusa serviciului de posta electronica al Yahoo este posibilitatea de a dezinfecta mesajele ce contin virusi cu ajutorul unui program antivirus produs de Symantec.

OFERTA GMAIL
La inceputul anului trecut Google lansa un serviciu de posta electronica in care incapeau de 250 de ori mai multe mesaje decat la Yahoo si de 500 de ori mai multe decat la Hotmail. La Gmail, mesajele pot fi organizate in functie de diferite criterii: in ordine alfabetica , in ordinea datei la care au fost primite, in functie de persoana care le-a trimis s.a.m.d. Clientii sai au la dispozitie si un motor de cautare avansata in mesaje. Spam-ul este filtrat, dar lipseste programul antivirus pentru descarcarea fisierelor atasate. In plus fata de Yahoo, cei de la Google ofera gratis POP3, pentru descarcarea mesajelor in Outlook. Initial, fiecare nou utilizator Gmail primea dreptul de a invita 6 prieteni. De curand, numarul invitatiilor a crescut la 100 pentru fiecare utilizator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele