IT & C

Mai multa siguranta pentru parole

Impartirea parolelor in doua si stocarea lor in doua locatii diferite ar face sistemele mult mai sigure, potrivit unui studiu realizat de RSA Security . Nightingale reprezinta inceputul tehnologiei "secret-splitting" in produsele RSA.

RSA Nightingale foloseste "secret-splitting", o tehnica criptografica folosita anterior in sistemele bancare high-end . Un server Nightingale pastreaza parti ale parolei, care a fost criptografic impartita in doua, cu ajutorul unui proces inventat de criptograful Adi Shamir in anii 70.

Kitul va fi disponibil in iunie. Acesta va fi folosit impreuna cu sistemele smartcard, astfel incat parolele utilizatorilor si secretele personale date in pastrare companiei, nu sunt accesibile in cazul in care datele stocate pe server sunt accesate de un hacker.

Nightingale a fost proiectat sa nu schimbe experienta utilizatorului, dar RSA Security se teme ca multe companii s-ar putea sa doreasca sa-si faca publicitate cu privire la folosirea acestuia pentru a pastra datele clientilor lor mai sigure.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele