IT & C

Logitech G9x Review

Gamerii sunt printre cei mai exigenti cumparatori de periferice pentru computer, de aceea mouse-ul din dotare nu este unul oarecare, ci preferabil un model dedicat acestui gen de indeletniciri.

Unul dintre perifericele de baza de mousi gaming este si Logitech G9x, un model special creat pentru cei care isi petrec timpul jucand in fata PC-ului.

Ce stie Logitech G9x

Desi are un design aparte, modelul Logitech G9x este destinat doar drepatacilor, iar acest lucru se datoreaza si asezarii diferitelor taste pe mouse. Senzorul laser ajunge pana la o rata maxima de 5.000 dpi. Mouse-ul este ceva mai mare decat unul obisnuit lucru care il face si mai greu.

La fel ca alte modele de mouse, Logitech G9x are butoanele de "click" stanga si dreapta, intre ele aflandu-se rotita de scroll in patru directii, adica pe langa sus/jos se poate misca si stanga/dreapta. Sub tasta de "click stanga" se mai afla un buton care poate reduce sau ridica viteza cursorului mouse-ului. Desi pare destul de greu de manevrat cand este utilizat, palma este complet asezata pe el, iar curbura pentru degetul mare nu este nici prea adancinta nici prea proeminenta astfel mana este mult mai odihnita.

In plus, plasticul din care este confectionat, chiar daca pare fin, este usor poros, iar mouse-ul nu aluneca sau nu ridica problema disconfortului dupa mai multe ore de utilizare intensa. Logitech G9x mai prezinta inca doua butoane pe latura stanga. In afara de butoanele de click stanga/dreapta, restul tastelor pot fi personalizate.

Mouse cu greutate

In mod normal mouse-ul cantareste 45 g, dar acesta vine la pachet cu un set de greutati care pot face dispozitivul sa ajunga la greutatea de 133 de grame. Schimbarea greutatilor se face foarte simplu. Sub carcasa detasabila a modelului se afla un sertar care permite asezarea a patru greutati. Partea proasta este ca acest sertar se poate bloca foarte usor daca greutatile nu sunt asezate corect in lacasurile lor.

Atunci cand mouse-ul este atasat calculatorului, sistemul de operare va instala automat driverele pentru el si il va detecta, ca apoi pentru configurarea mai amanuntatita a lui G9x este nevoie de kit-ul care vine pe CD-ul in pachet.
Modelul se conecteaza la PC printr-un slot USB si este compatibil cu sistemele de operare Windows XP, Windows Vista si Windows 7. Odata instalat driver-ul complet, utilizatorul poate sa isi seteze nivelul dpi. Totodata, tastele de pe partea stanga pot si si ele personalizate si se manevreaza cu degetul mare fiind totusi ceva mai accesibile decat in cazul altor modele rivale.

Asemeni altor modele de mousi gaming si acest periferic este personalizabil. Desi nu vine cu efecte luminoase, carcasa protectoare a modelului permite atasarea de adezive speciale, autocolante pe care utilizatorul le poate cumpara, personalizandu-si dupa plac mouse-ul. Totodata, la pachet, Logitech G9x mai dispune de inca o carcasa de culoarea neagra, cea normala fiind de o nuanta cenusie.

Cum se descurca in joc

G9x se descurca bine in majoritatea jocurilor, secretul consta doar in dexteritatea si rabdarea fiecaruia de a seta nivelul dpi in functie de joc. Totusi, daca in joc ai cumva nevoie de apasarea celui de al doilea buton de sub tasta click stanga, aceasta miscare va fi destul de incomoda. Si tastele de pe latura stanga desi par accesibile necesita un nivel de atentie pentru a fi apasate corect.

Totusi, precizia mouse-ului este printre cele mai bune in joc. Va putea da bataie de cap celor care prefera shooterele sau jocurile de strategie, dar aceste detalii raman la latitudinea jucatorului si la dexteritatea cu care acesta este inzestrat.

Concluzie

Mouse-ul Logitech G9x este printre cele mai bune " ustensile " pentru un gamer. Este un model care este foarte personalizabil, dilema oricarui gamer, modelul fiind capabil sa stocheze o serie de profile in propria memorie si are o forma care nu oboseste mana chiar si dupa ore indelungate de gaming.

Pe de alta parte, in timpul jocului tastele speciale sunt uneori greu de folosit. Faptul ca sertarul de greutati se poate bloca usor nu il ajuta, acest detaliu necesintand mai multa atentie decat este nevoie.

Galerie foto cu mouse-ul gaming Logitech G9x

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele