IT & C

#force feedback #avion #joc #simulatoare de zbor #cockpit #flight system #logitech g940

Logitech Flight System G940, primul controller cu force feedback

Logitech a lansat Logitech Flight System G940, primul controller ce are integrata functia force-feedback. Designul si tastele de control ale lui Flight System G940 au fost inspirate de modelele de avioanele si elicoptere  comerciale si militare.

"De la inceput am avut obiectivul de a redefini experienta unei simulari de zbor. Cand zbori cu un model A380 sau controlezi un F/A-18 Hornet sau un elicopter Comanche, vrei sa simti vantul care taie aripile avionului, vrei sa mentii controlul ambelor motoare simultan sau independent sau vrei sa faci manevre riscante. Iar G940 se comporta si ofera senzatii autentice, de la decolare si pana la aterizare ", a declarat Ruben Mookerjee, director de marketing in cadrul Logitech.

Force Feedback

Pentru o experienta totala, Logitech Flight System G940 dispune de un joystick cu functia force feedback, mansa throttle si pedale-paloniere. Iar cu peste 250 de taste programabile integrate in designul HOTAS (Hands On Throttle-and-Stick), vei putea accesa comenzi importante ale avionului fara sa fi nevoit sa indepartezi mainile de pe taste.

Sistemul este usor de instalat: conecteaza manaa throttle si pedalele-paloniere la cablul joystick-ului, apoi introdu conectorul USB in calcul?torul tau. Toate componentele dispun de sisteme de montare, fiind usor sa le fixezi pe o suprafata. G940 Flight System este compatibil cu cele mai populare simulatoare de zbor pentru PC, precum Microsoft Flight Simulator X, IL-2 Sturmovik: 1946 si Lock On: Modern Air Combat X-Plane 9.

Mansa dubla throttle programabila

Pentru a avea un control realist, G940 Flight System dispune de dispozitivul throttle dual, pentru a controla mai usor avioanele cu mai multe motoare. Când zbori cu un avion cu un singur motor, un buton uneste cele doua parti ale mansei.

Tastele interactive si programabile ale mansei throttle se integreaza cu software-ul simulatorului si ilumineaza in culorile rosu, verde, chihlimbar pentru a indica situatia sistemelor, exact ca in cockpit .
 
In plus fata de cele opt taste programabile, Flight System G940 ofera patru taste programabile si doua taste de control analog. Software-ul inclus Logitech Gaming Software isi permite sa stabilesti in mod virtual orice control posibil la G940 în doar cativa pasi.

Pedale autentice

Pedalele, inspirate din design-ul avioanelor de lupta, dispune de un cadru deschis cu paloniere si frane, oferind control real, in special cand se opereaza manevre defensive sau aterizari ingreunate de vant.

Cu ajutorul unei pedale ajustabile poti ajusta rezistenta pentru ca zborul sa se potriveasca stilului tau. Pentru mai mult confort, baza pedalei este dotata cu un loc special pentru odihna calcaielor, pentru ca picioarele tale si pedalele sa ramana stabile chiar si in timpul celor mai dificile manevre.

Disponibilitate

Logitech Flight System G940 va fi disponibil in Europa din luna septembrie la un prey recomandat de 299 euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele