IT & C

Linux inca nu este pregatit pentru desktop-uri

Potrivit unui analist al firmei Gartner, Linux nu este inca pregatit pentru o extindere pe scara larga pentru desktop -uri.

Acest avertisment vine ca raspuns la anunturile potrivit carora Novell si Hewlett-Packard vor incepe sa distribuie desktop-uri si notebook-uri cu sistemul de operare Novell SuSe Linux Professional 9.1.
Analistul Gratner este de parere ca Linux poate fi adoptat in prezent de intreprideri pentru utilizatorii care trebuie sa indeplineasca activitati specifice limitate.

Cu toate acestea, adoptarea Linux pentru uzul general va continua sa fie limitata din cauza costurilor ridicate cu migrarea si imposibilitatea de a rula aplicatiile Windows 32. Firma de analiza a mai atras atentia si asupra problemelor de compatibilitate inerente in schimbul de date intre aplicatii precum Microsoft Office si alternativele open source, precum StarOffice si OpenOffice.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele