IT & C

Leasingul software va dezvolta piata de profil

Introducerea aplicatiilor software in categoria bunurilor finantate in sistem leasing ar putea accelera ritmul de crestere al acestei piete pana la 25%, in anii urmatori, de la circa 10% in prezent, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Nationale a Industriei de Software si Servicii (ANIS), informeaza Mediafax. Astfel, acest segment al pietei ar putea creste cu pana la 80 de milioane de euro, pana in 2011, se spune in comunicat. "Suntem convinsi ca introducerea lesingului ca mecanism de finantare pentru aplicatiile de business va duce atat la cresterea cererii de solutii, cat si la cresterea pietei de leasing ", a spus Florin Talpes, presedintele ANIS.
Modificarile in acest sens la Ordonanta Guvernului 51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing au fost avizate de comisiile de specialitate ale celor doua Camere ale Parlamentului si au fost inaintate spre promulgare catre Presedintia Romaniei la inceputul lunii noiembrie. Dupa ce leasingul aplicatiilor software va deveni functional , ANIS estimeaza ca ponderea software si servicii in totalul pietei IT poate ajunge pana 43%, in 2010. Daca sunt mentinute ritmurile actuale de crestere ponderea va fi de 35%.

Potrivit estimarilor International Data Corporation (IDC), piata romaneasca de software a atins, anul trecut, 63,1 milioane de dolari, pentru acest an fiind preconizat un nivel de 69,8 milioane de dolari. Valoarea pietei IT din Romania este estimata sa atinga, in acest an, 782 de milioane de euro, in crestere cu 8,8% fata de anul precedent. Piata IT reprezinta o cincime din ansamblul pietei tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Presedintele ANIS a precizat ca folosirea operatiunilor de leasing pentru achizitionarea de aplicatii software poate oferi companiilor resursele interne pentru a se dezvolta si a dezvolta noi produse, mai ales ca firmele romanesti de software si servicii nu beneficiaza de mecanisme de finantare externe pentru dezvoltarea de noi produse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele