IT & C

#operator telefonie mobila #internet mobil #laptopuri

Laptopul devine anexa unui abonament de internet mobil

Laptopurile sunt cel mai nou bonus cu care operatorii de telefonie mobila isi atrag clientii de internet mobil. Sistemele pentru toate gusturile sunt oferite la preturi avantajoase in momentul semnarii unui abonament de date.

Odata cu scaderea preturilor pentru serviicile de date, clientii sunt tentati prin oferte extrem de variate pentru laptopurile "la pachet". Bugetul pare sa ramana in continuare factorul decisiv pentru semnarea unui nou abonament. Pretul nu ramane singurul criteriu valabil pentru alegerea unui laptop/netbook (tip de calculator de dimensiuni mici, portabil dedicat in special navigarii pe internet), iar operatorii de telefonie mobila propun si configuratii sofisticate sau modele de laptop care pot fi descrise ca sisteme de top.

Oferta Vodafone


Vodafone, operatorul care s-a putut lauda primul cu lansarea serviciilor de date 3G in primavara anului trecut, prezinta o oferta bine segmentata de laptopuri propuse la preturi speciale in conditiile semnarii unui abonament pentru servicii de date pe unu sau doi ani.

Modelul Asus Eee PC 701 este cel mai accesibil laptop din portofoliul Vodafone si este oferit pentru pachetele de date Abonament Vodafone Mobile Connect pentru 399 Euro la contract de un an. Netbook-ul are procesor Celeron-M de 900 mHz, placa video Intel GMA 900 si suporta conectivitate Wi-Fi 802.11b/g. In mod bizar, pretul acestui laptop ramane neschimbat si in cazul cumpararii lui "la liber". Acelasi abonament semnat pentru doi ani de zile reduce costul laptopului la 199 de Euro.

Laptopul Asus Eee PC 904HD cu procesor Intel Dothan 353 de 900MHz si hard disk de 80 GB, costa 399 Euro la acelasi tip de abonament, Vodafone Mobile Connect pe contract de un an si 329 Euro pentru contract de 2 ani.

Abonamentului Vodafone Mobile Connect ii este atasat laptopul Toshiba Satellite L300-11M care costa 719 Euro, are procesor Intel Pentium dual-core processor T2370 si ruleaza sistemul de operare Windows Vista Home Premium Edition. Pretul de 719 Euro este valabil pentru abonamentul corespunzator unui an. Acelasi laptop cu acelasi abonament costa 619 de euro pentru un contract incheiat pe doi ani.

Tot Vodafone a lansat si pachetul care include un laptop Dell XPS M1530 Core 2 Duo cu dispozitivul de conectare incorporat la pretul de 882 Euro (1049 Euro cu TVA inclus), pentru abonamentele de date Vodafone Mobile Connect incheiate pe o perioada de 2 ani. Acest pachet este disponibil si in rate. Pentru o perioada de creditare de 60 de luni, rata lunara va fi de 111,93 RON.

Oferta Orange

Operatorul ofera posibilitatea de personalizare a solutiei de conectare prin alegerea modelului de laptop, modem si abonament pentru Internet nelimitat.

In materie de laptopuri, Orange se poate lauda cu gama cea mai diversificata de modele, intre care si "celebrul" Apple MacBook Air. Pentru bugetele cele mai limitate, Orange propune modelul Asus EeePC 901 pentru 339 Euro, pret asociat multiplelor variante de abonament de date pentru unul sau doi ani. Preturile abonamentelor pentru serviciile de date se incadreaza in intervalul 11 - 28 Euro lunar.

Tot din zona netbook-urilor, Orange propune o varianta mai avansata a modelului Asus Eee PC, mai precis versiunea 1000H, pe care clientii o pot achizitiona la pretul de 369 Euro.

Un laptop care incepe sa emita pretentii de performanta este Acer Aspire 5735Z, model disponibil la pretul de 459 Euro, si care se bazeaza pe un procesor Intel Core 2 Duo de 2 GHz si 2 GB RAM si ofera 250 GB spatiu de stocare. O configuratie foarte asemanatoare propune si modelul HP Compaq 6720s, pe care Orange il propune la pretul de 519 Euro.

Oferta Orange continua, in ierarhia preturilor, cu Dell Inspiron 1521, model care va fi probabil apreciat de fanii AMD. Laptopul ruleaza pe baza unui procesor AMD Turion 64 X2 Mobile, include placa video ATI Radeon XPress 1270, dar memoria RAM este limitata in standard la 1 MB, iar spatiul de stocare ajunge la numai 120 GB. Pretul special preparat de operator pentru acest model este de 589 Euro.

Dell revine in galeria ofertelor Orange si printr-un model din gama Latitude, in speta Dell Latitude D630, sistem care pare sa fie o adevarata statie grafica, dovada fiind placa video profesionala nVidia Quadro NVS 135M  inclusa acestui laptop. D630 poate fi cumparat la pretul de 789 Euro impreuna cu un abonament de date.

Megastarul ofertei este Apple MacBook Air, laptop care pentru multi nu mai are nevoie de nici o prezentare. Bijuteria Apple, in versiunea cu procesor Intel Core 2 Duo de 1,6 GHz si hard disc de 80 GB costa 1.689 Euro in catalogul operatorului.

Pentru tentarea inca o data a clientilor sai, Orange a conceput pachete de abonament - laptop pentru care utilizatorul va fi recompensat prin gratuitatea unor anumite perioade din respectivul abonament.

Oferta Zapp

Zapp Online Express este primul serviciu wireless broadband la nivel national bazat pe tehnologia CDMA 1xEV-DO (Evolution Data Optimized), care permite transferuri de date cu viteze de pana la 2,4 Mbps. Prin Zapp, utilizatorul poate avea o viteza de download de pana la 7,2 Mbps si de upload de pana la 384 Kbps in aria de acoperire Zapp, cu noile abonamente 3G, bazate pe tehnologia UMTS.

Totusi in materie de laptopuri, oferta Zapp este cea mai saracacioasa. Operatorul de telefonie mobila se mandreste cu pachetul Zapp READY care include un singur model de laptop, Fujitsu Siemens Esprimo Mobile D9500. Acesta costa 870 de euro, iar pachetul include un card SIM 3G.

Cosmote mai asteapta

Daca in materie de telefoane mobile, operatorul Cosmote practica o politica a preturilor extrem de agresiva, in ceea ce priveste bonusurile acordate abonamentelor de date situatia nu este la fel de imbucuratoara. Acest lucru se explica prin faptul ca operatorul Cosmote nu detine in prezent licenta pentru tehnologia 3G.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele