IT & C

Laptop-urile, mai cautate decit televizoarele

Firma de analiza Gartner estimeaza ca atit in SUA, cit si in intreaga lume, livrarile de laptop -uri in cel de-al patrulea trimestru vor fi cu aproape 22% mai mari decit cele inregistrate in aceeasi perioada a anului 2003. Anul acesta, in preajma Sarbatorilor de iarna, traditiile par sa se schimbe: cadourile devin tot mai digitale, iar laptop-urile se bucura de un succes la fel de mare ca si televizoarele. Mai mult ca oricind, anul acesta oamenii doresc sa ofere cadouri din domeniul tehnologiei. Astfel, conform Indexului Best Buy Holiday Trend (Cele mai bune cumparaturi de Sarbatori), 76% din americani au declarat ca intentioneaza sa ofere in dar cu ocazia Sarbatorilor un produs tehnologic.
Criteriile esentiale urmarite de care cei ce achizitioneaza obiecte tehnologice pentru a face un cadou sint: personalizare, mobilitate, capacitatea de a se conecta cu alte produse, precum si de a tine legatura cu prietenii si familia. Laptop-urile se bucura de asemenea de o popularitate din ce in ce mai mare, datorita disponibilitatii pe scara tot mai larga a accesului wireless la Internet sau Wi-Fi.
Laptop-urile echipate cu Wi-Fi se pot conecta wireless la Internet de acasa, de la birou sau din locuri publice . Peste 43.000 de hotspot-uri din intreaga lume sint verificate pentru interoperabilitate cu tehnologia mobila Intel Centrino . Notebook-urile cu tehnologia mobila Intel Centrino au capabilitate Wi-Fi incorporata.
Anumite modele ale PC-urilor notebook cu tehnologia mobila Intel Centrino sint disponibile la preturi chiar mai mici de 1.000 de dolari. In plus, consumatorii vor avea sansa de a vedea in avanpremiera citeva dintre PC-urile laptop care vor fi lansate in curind pe piata, cu urmatoarea generatie de tehnologie mobila Intel Centrino (nume de cod Sonoma), la Consumer Electronics Show organizat in Las Vegas, in perioada 6-9 ianuarie 2005.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele