IT & C

Laptop-ul si iPod-ul trimit PC-ul in istorie

Sistemele integrate si usor de transportat sint preferatele expozantilor de la CeBIT 2005, din Hanovra.
Notebook-urile, MP3 playerele si iPod-urile au fost vedetele de pina acum ale CeBit-ului. Se ob-serva o preocupare pentru reducerea dimensiunilor acestor dispozitive si, in acelasi timp, pentru dotarea lor cu unitati cu capacitate de stocare cit mai mare. Majoritatea producatorilor au prezentat noi modele de notebook-uri, evolutiile in ceea ce priveste PC-urile fiind nesemnificative.

Cele mai admirate au fost cele din categoria 12 inci, de dimensiunile unei carti. Astfel, s-au creat dispozitive performante, care sint mult mai usor de transportat. Problema capacitatii de stocare pentru astfel de dispozitive a fost rezolvata de cei de la Fujitsu , cu al lor hard disk de 120 de GB.

In ceea ce priveste PC-urile, merita mentionat ca se opteaza pentru carcase ergonomice, compacte, care ocupa cit mai putin spatiu. De asemenea, DVD-writer-ul a devenit unitatea optica standard de echipare a sistemelor.
Investitie pentru melomani

Dispozitivele mobile pentru entertainment s-au numarat printre vedetele expozitiei din acest an. S-au prezentat MP3 playere cu memorie de 0,5 GB si 1GB. Capacitatea acestora permite utilizatorului sa stocheze ore intregi de muzica in format MP3. Si iPod-urile ofera multiple posibilitati. Unele sint dotate cu optiuni pentru vizionarea clipurilor sau a filmelor.
Televizor gigant

Integrarea pare sa fie cuvintul de ordine si in ceea ce priveste produsele electronice. In afara dispozitivelor care pot sa transforme monitorul in televizor, sau compu-terul intr-o combina performanta, precum tv tunere, placi de sunet sau boxe extrem de performante, s-au prezentat si noi produse audio-video. Au retinut atentia televizoarele gigant ale celor de la Samsung.

Noile produse ale coreenilor ating 102 inci, 82 de inci si 71 de inci. In acest an, Romania a amenajat un stand special la evenimentul de la Hanovra, unde au expus produse peste 30 de firme. Alte companii au avut standuri proprii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele