IT & C

Laptop-ul de 100 dolari va fi realizat de o companie taiwaneza

Quanta Computer, companie taiwaneza ce activeaza in domeniul IT, a castigat licitatia pentru realizarea ambitiosului laptop de 100 dolari, informeaza jurnalul Taipei Times. Grupul Quanta Computer a fost selectat pentru realizarea acestui plan, compania taiwaneza fiind considerata drept producatorul initial al proiectului, proiect denumit un laptop pentru fiecare copil (ULFC).

Initiativa realizarii unui laptop care sa coste doar 100 dolari a fost anuntata prima data de Nicholas Negroponte, cofondatorul MIT Media Lab. Acum a disparut orice indoiala asupra posibilitatii construirii unui laptop de 100 dolari care sa stimuleze educatia in tarile aflate in curs de dezvoltare, a declarat Negroponte la conferintele Forumului Economic Mondial de la Davos, Elvetia, de la inceputul acestui an. Nu poate fi insa prezisa o data exacta la care acest proiect va fi finalizat, intrucat el este acum in faza initiala, existand inca unele aspecte care trebuie sa fie solutionate. Dar ULFC a afirmat intr-o declaratie publica ca firma taiwaneza a fost de acord sa dedice acestui proiect o parte semnificativa din activitatea sa de cercetare, avand drept tinta precisa scoaterea acestui produs pe piata in timpul celui de-al patrulea trimestru al anului viitor.

Potrivit ULFC, intre 5 si 15 milioane de laptop-uri vor fi lansate in sapte state: China, India, Brazilia, Argentina, Egipt, Nigeria si Thailanda. Fiecarui stat ii va fi alocat un numar de un milion de laptop-uri, plus un numar aditional pentru alte state selectate. Compania taiwaneza a precizat ca se va lucra in paralel si la o varianta comerciala a acestui computer. Laptop-urile vor fi vandute guvernelor si vor ajunge la copii prin intermediul scolilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele