IT & C

#lanterna termoelectrica #caldura palmei #ann makinoski #tehnologie lanterna

Lanterna alimentata de caldura palmei

Ann Makinoski, o tanara din Canada, a mers anul trecut la un targ de stiinta si tehnologie cu o inventie proprie: lanterna care folosea energia kinetica pentru a functiona. In acest an, Ann a realizat un produs similar, insa acesta se foloseste caldura palmei umane pentru a functiona.

Caldura declansata de palma produce aproximativ 57 miliwati, iar pentru a aprinde un bec LED este nevoie de doar 0,5 miliwati. Ann a montat circuitul pe un tub din aluminiu, folosind aerul ce trece prin tub pentru a raci suprafetele inferioare ale placilor Peltier. Astfel, tanara inventatoare a obtinut o lanterna ce se poate aprinde folosind caldura generata de parti ale corpului uman - lanterna termoelectrica.

Lanterna este destul de puternica pentru a-ti gasi cheile pe timp de noapte sau pentru a lumina o carte atunci cand vrei sa citesti. Temperatura din mediul inconjurator poate contribui si ea la imbunatatirea/scaderea puterii de luminare a acesteia.

Proiectul a fost inscris la targul de tehnologie Google, iar Ann va calatori pana la sediul din Mountain View California pentru prezentarea creatiei sale. "Este o experienta extraordinara si sunt inca uimita ca am ajuns atat de departe, ma simt binecuvantata ca am aceasta experienta. Este o surpriza foarte mare pentru mine si o onoare ca reprezint Canada in aceasta competitie" - a declarat Ann pentru NBCNews.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele