IT & C

#anti-coruptie #natiunile unite #konica minolta #drepturile_omului

Konica Minolta alaturi de Natiunile Unite

Konica Minolta anunta semnarea initiativei Global Compact a Natiunilor Unite in sprijinul celor zece principii privitoare la drepturile omului, munca, mediu si anti-coruptie .

Initiativa Global Compact reprezinta un cadru de principii de actiune voluntara propus pentru prima data de fostul Secretar General al Natiunilor Unite Kofi Annan in 1999 si lansat oficial in anul 2000.

Despre initiativa

Aceasta este o initiativa menita sa rezolve diferite probleme globale de amploare din ce in ce mai mare cum ar fi incalzirea globala, probleme de mediu sau inechitati sociale, prin incurajarea fiecarei companii la o dezvoltare durabila.

Aceasta se obtine prin leadership responsabil si creativ si practica de bun cetatean corporativ. Peste 6500 de companii sau organizatii au semnat aceasta initiativa de la inceputul lui ianuarie 2009.

Pentru Konica Minolta , responsabilitatea sociala corporativa este esenta managementului sau si compania promoveaza actiunile CSR pe baza filozofiei manageriale "Crearea unei noi valori" si "Carta comportamentului corporativ Konica Minolta".

Principii

Cele zece principii ale Global Compact a Natiunilor Unite

Drepturile omului:

Principiul 1: Companiile trebuie sa sustina si sa respecte protectia drepturilor omului stabilite la nivel international.
Principiul 2: sa se asigure ca nu sunt complice la abuzuri in drepturile omului.

Munca:

Principiul 3: Companiile trebuie sa sustina libertatea asocierii si recunoasterea efectiva a dreptului la negociere colectiva;
Principiul 4:    eliminarea tuturor formelor de munca fortata si obligatorie;
Principiul 5:    abolirea efectiva a exploatarii prin munca a copiilor;
Principiul 6:    eliminarea discriminarii in ceea ce priveste angajarea si ocupatia.

Mediul:

Principiul 7:    Companiile trebuie sa sustina o abordare precauta a provocarilor de mediu;
Principiul 8:    sa ia initiative pentru promovarea unei responsabilitati sporite fara de mediu;
Principiul 9:    sa incurajeze dezvoltarea si difuzarea tehnologiilor prietenoase cu mediul.

Anti-Coruptie:
 
Principiul 10: Companiile trebuie sa lupte impotriva coruptiei, oricare ar fi forma pe care o ia aceasta, inclusiv santaj si mita.

Dorinta Konica Minolta

Prin semnarea documentului Global Compact, compania doreste sa puna in practica cele zece principii sub atenta supraveghere a conducerii companiei.

Prin asigurarea respectarii stricte a legislatiei, regulilor sau eticii companiei si prin promovarea actiunilor CSR si a activitatilor de mediu, Konica Minolta va lucra pentru dezvoltarea sociala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele