IT & C

Jocul la bursa prin SMS

Telefonul mobil pare sa fi cucerit lumea oamenilor de afaceri. Asta daca luam in calcul ca, in prezent, prin telefon putem avea acces la cotatiile bursiere sau putem executa tranzactii printr-un simplu SMS.

De la inceputul lunii februarie, investitorii care au deschis un cont de tranzactionare de actiuni la SSIF Vanguard vor putea beneficia de noul serviciu de atentionare Alerte SMS. Astfel, intrind pe pagina de alerte a site-ului vanguard.ro, dupa logare, clientii au posibilitatea de a completa numarul de telefon la care doresc sa primeasca alerta, simbolurile urmarite si tipul de alerta dorit, in functie de atingerea unor valori stabilite de catre client, pentru anumiti parametri. Pe linga aceste optiuni, serviciul ofera utilizatorilor posibilitatea de a primi prin SMS si confirmarea executarii ordinelor de tranzactionare.

Cum decurge sistemul

Spre exemplu, un investitor care are deschis un cont la SSIF Vanguard si a cumparat actiuni SNP Petrom poate fi anuntat prin SMS cind valoarea actiunii atinge parametrii la care el a anuntat casa de brokeraj ca ar dori sa vinda. Daca am cumparat actiunea SNP la 0,6250 lei si anuntam ca dorim sa vindem la 0,7300 lei, atunci vom fi anuntati prin SMS de SSIF Vanguard cind valoarea actiunii Petrom atinge acest prag in piata. Cei care acceseaza acest serviciu pot opta pentru un numar nelimitat de atentionari, Vanguard oferindu-le din start un numar de 10 SMS-uri alerta gratuite pe client, pe luna, restul fiind taxate cu pretul de 25 bani/ SMS.

Piata de capital , privita prin telefon

De asemenea, mai trebuie spus ca, in prezent, la SSIF Vanguard gasim si primul serviciu de tranzactionare si informare in timp real. Piata de capital prin Internet fiind disponibila acum si in varianta WAP. WAP-ul este un serviciu care ofera accesul la o forma simplificata de Internet (simplificata ca modalitate de prezentare a informatiei), prin intermediul telefonului mobil. Ansamblul de pagini WAP este construit pe mai multe sectiuni si ofera cotatii ale actiunilor tranzactionate la BVB si pe Rasdaq , cotatii pentru contractele futures si optiuni tranzactionate la BMFMS Sibiu, precum si cotatiile interbancare ale cursului valutar leu - dolar, toate in timp real.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele