IT & C

#e-nuvo #robot #elev

Japonezii il prezinta pe e-NUVO, robotul-elev

Cercetatorii japonezi au prezentat un nou prototip de robot, de data aceasta destinat segmentului educational.

Modelul vine la cateva zile dupa ce compania Kokoro isi anunta intentia de a livra roboti capabili sa se miste si sa vorbeasca asemenea unor persoane normale.

Inspiratie pentru e-NUVO


Noul robot a fost realizat de Nippon Institute of Technology  impreuna cu Harada Vehicle Design, ZMP si ZNUG Design. Denumit oficial e-NUVO, acesta are intatimea unui copil (in jur de 120 de cm) si este in stare sa mearga singur.

Robotul e-NUVO isi are originile in prototipul care a fost prezentat anterior in cadrul evenimentului Toyota Pavilion la Aichi Expo. Modelul original a fost realizat de catre designerul nipon Nezu Takashi.

e-NUVO, robotul-elev

Acesta va fi livrat catre scoli si prezentat la orele de curs pentru ai invata pe elevezi despre "robotii humanoizi" printr-un proces in care cei mici pot interactiona direct cu astfel de prototipuri.

Totodata, e-NUVO isi misca bratele si poate vorbi, acesta fiind unul din modelele de iteractiune cu cei mici. Compania producatoare planifica sa distribuie robotul in scolile cu clase primare si licee.

Demonstratie cu e-NUVO

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele