IT & C

#windows 7 #physx #ion #tegra #nvidia

"It's All About GPU" sau cele mai noi tehnologii NVidia

NVidiaCorporation a prezentat la Bucuresti, in cadrul evenimentului "It's All About GPU", cele mai noi tehnologii si tendinte din industria vizuala ca accelerarea nativa de catre unitatea de procesare vizuala a viitorului sistem de operare Microsoft Windows 7.

Totodata, au mai fost prezentate sistemul Acer AspireRevo, care dovedeste ca termenii "mic", "accesibil" si "puternic" pot coexista fara nicio problema, lansari notabile Computex 2009 precum si anuntarea unei serii noi de jocuri si aplicatii CUDA.

Impreuna cu Windows 7


Una dintre cele mai asteptate lansari din ultima perioada este cea a sistemului de operare Windows 7. Reprezentantii NVidia expun celor prezenti care sunt cele mai importante facilitati ale noului sistem de operare Microsoft ce urmeaza sa se lanseze anul acesta si mai ales, cum anume vede NVidiasimbioza dintre acest SO si tehnologiile si produsele sale cele mai noi.

Una dintre particularitatile noului sistem de operare este accelerarea materialelor video de inalta definitie care au fost create cu standardul de codare video digitala H.264. Pentru prima data pot fi rulate astfel de filme cu Windows Media Player, fara a folosi foarte mult din puterea de procesare a sistemului (CPU).

Dar poate cea mai impresionanta functie in ceea ce priveste capacitatile multimedia o reprezinta functia de recodare video "Drag and Drop". Aceasta functie demonstreaza avantajele semnificative pe care le aduce procesarea pe unitatea de procesare vizuala (GPU). In momentul in care se doreste rulearea unui anumit tip de fisier care nu este recunoscut, se poate folosi aceasta functie pentru decodarea formatul original si recodarea in formatul recunoscut de dispozitivul mobil.

Acer AspireRevo

Vedeta evenimentului este sistemul ultracompact Acer AspireRevo. Chiar daca nu este mai mare decat o carte obisnuita, modelul AspireRevo este un sistem desktop complet. Solutia grafica NVidia ION garanteaza utilizatorilor mini sistemului posibilitati multimedia superioaree, indiferent de situatie si de scenariul de utilizare.

Fie ca sunt rulate filme HD, editate filmele de familie sau pozele de vacanta, AspireRevo nu va dezamagi nicio clipa. Chiar si rularea jocurilor pe sisteme de asemenea dimensiuni devine o realitate, popularele Spore sau COD4 fiind exemple sugestive in acest sens.

PhysX

Pe langa partea practica - sesiunile de demo-uri care scot in evidenta avantajele tehnologiilor CUDA, 3D stereo si ale motorului de fizica PhysX, sunt trecute in revista cele mai noi produse ce integreza tehnologia ION, lansate la Computex, Taipei, eveniment care se desfasoara in perioada 2-6 iunie in inima industriei IT-ului, Taiwan.

Astfel, dupa recentele anunturi, privind lansarile platformei ION in viziunea Acer si Lenovo (IdeaPad S12 este cel mai puternic netbook al momentului), numeroase alte companii fructifica "momentul Computex" anuntand o serie de implementari notabile.

Asa cum Lenovo a demonstrat-o deja, platforma ION poate reprezenta bula de aer de care aveau nevoie netbook-urile, dar si desktop-urile de mici dimensiuni (Asrock ION 330, ECS 7AT-3L, MSI Windbox D200 etc) respectiv sistemele all-in-one (ASUS eeeTop ET2002, ECS Morph-I, MSI Windtop AE2201 si multi altii).

NVidia class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ tegra " title="tegra">Tegra  

Tegra este un nume bine cunoscut in comunitatea impatimiyilor din lumea IT, iar efortul ultimilor ani de dezvoltare incepe sa-si arate roadele: in afara de cele peste 20 de proiecte in derulare, Computex delecteaz? vizitatorii cu nout??i absolute, atat pe partea de netbook-uri si tablet PC-uri, cat si in lumea MID-urilor.

Avantajul adus de Tegra se datoreaza in primul rand arhitecturii sale multiprocesor eterogene, fiecare unitate de procesare fiind proiectata sa indeplineasca diferite actiuni: procesorul (CPU) ruleaza cod html si Java iar al doilea procesor este un procesor video pentru rularea materialelor de inalta defini?ie, datorita tot unei tehnologii NVIDIA.

Al treilea procesor integrat in multiprocesorul Tegra este o unitate de procesare grafica (GPU) NVidia, ce are sarcina de a accelera animatiile Flash (anuntul privind accelerarea continutului Flash a fost facut public tot in cadrul targului Computex) si interfata aplicatiilor si a sistemului de operare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele