IT & C

#ipad #apple #romania

iPad se lanseaza in Romania, dar nu oficial

Fanii Apple din Romania au un motiv de bucurie: iPad -ul se lanseaza luna aceasta si pe piata autohtona.

Magazinul online eMag va pune la dispozitia clientilor sai celebrul iPad , cea mai recenta gaselnita a companiei americane Apple.

Din 15 aprilie

Reprezentantii eMag au declarat ca livrarea primelor dispozitive iPad va incepe joi, 15 aprilie. Totusi, in ciuda preturilor ridicate, primul stoc de gadgeturi este deja pre-rezervat. "Vom incerca sa aprovizionam in cel mult o saptamana inca o transa", a declarat pentru evz.ro, directorul de marketing al eMag, Radu Apostolescu.

Modelele din Romania sunt cele fara 3G, avand doar Wi-Fi. Nu se stie daca in viitor vor fi disponibile si modele care dispun de ambele conectivitati. Astfel, cea mai modesta versiune de iPad, cea de 16 GB are un pret de 2.399 RON, iar variantele de 32 si 64 de GB costa 2.899 RON si, respectiv, 3.399 lei.

Este bine de stiut ca noile dispozitive nu sunt "oficial" importante in Romania, reprezentantii Apple in tara noastra declarand acest lucru pentru evz.ro. Pe de alta parte, fanii Apple puteau deja sa achizitioneze gadgetul si de pe alte site-uri de online .

Specificatii tehnice iPad

Apple iPad are o grosime de doar 12 mm, o greutate de aproximativ 700 grame si vine echipat cu un ecran sensibil la atingere care masoara 9,7 inch. Display-ul, principala caracterisitica a dispozitivului are o rezolutie de 1024 x 768 pixeli si dispune de tehnologia IPS (in-plane switching), care permite utilizatorului sa aiba o vizibilitate mai buna din unghiuri.

Pentru acest gadget, cei de la Apple au realizat si propriul lor procesor, astfel modelul dispune de un CPU A4 de 1 Ghz. La capitolul conectivitate Apple iPad-urile se vor clasifica in doua categorii: cele care vor avea doar 3G si cele care vor dispune si de Wi-Fi. Chiar daca modelul s-a lansat peste hotare, inca nu se stie cand va ajunge oficial in Romania si cine va fi principalul distribuitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele