IT & C

Internetul la priza ajunge in Mures

Experimentand alternative la sistemele clasice de servicii de acces la Internet , oficialii Ministerului Comunicatiilor au ales pentru un proiect-pilot in judetul Mures tehnologia care permite accesarea Internetului direct prin priza de curent electric . Tehnologia, botezata PLC (Power Line Communications), este avantajoasa pentru ca nu necesita instalare masiva de infrastructura sau emitatoare radio, ci permite furnizarea de servicii prin firele de curent care ajung in majoritatea zonelor rurale din tara.
Cele mai noi descoperiri in acest domeniu, inca neluat in calcul de marii furnizori de utilitati, dar imediat adoptat de guvernele lumii, arata ca se pot crea retele broadband cu viteze de transmisie de pana la 200 Mbps, mai performante decat celelalte oferte disponibile in acest moment.
Prima instalare a acestui serviciu s-a facut in comuna Band din Mures, iar lansarea pilotului a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, in prezenta ministrului comunicatiilor, Zsolt Nagy. Electrica a anuntat anul trecut ca testeaza aceste tehnologii pentru a furniza servicii de acces la net. In strainatate sunt in derulare circa 40 de proiecte de gen, in Statele Unite, Europa Occidentala si Asia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele