IT & C

Intel va produce cipuri pentru TV-urile digitale

Cel mai mare producator de microcipuri din lume, va dezvalui in curand planurile sale de a produce cipuri pentru televizoarele digitale.

Acest fapt ii va deschide companiei, care domina industria de cipuri pentru computere, o piata ce inregistreaza o crestere rapida. Intrarea companie Intel pe aceasta piata va constitui o amenintarea serioasa pentru companiile deja stabile din Europa si Japonia, precum Philips si Sony.

Analistul Chris Chinnock, de la firma Insight Media, este de parere ca intrarea Intel va sublinia contrastul dintre companiile producatorare de electronice si cele de computere.

Detalii despre planurile Intel se pare ca vor fi facute public luna viitoare la Consumer Electronic Show care va avea loc in Las Vegas. Desi incercarile Intel de a se departa de activitatea sa de baza au inregistrat pana acum numai esecuri , producatorii de electronice de consum vor lupta pentru a nu-si pierde locul pe o piata profitabila.

Intel a cheltuit miliarde de $ cu cercetarea, pentru a gasi modalitatea cea mai buna de a produce cipuri de inalta performanta cu costuri scazute, efort care i-a adus intaietate pe piata de PC-uri.

Noile tehnologii vor scadea preturile TV-urilor.
Multi cumparatori sunt deja familiari cu televizoarele foarte inguste cu plasma, care costa cateva mii de $. Noile tehnologii Novel bazate pe microcipuri sunt pe cale sa ofere televizoare la fel de inguste, dar la preturi mult mai mici.

Intel exploreaza tehnologia cristalelor lichide pe silicon, o tehnologie hibrida, intre mult mai scumpele microcipuri cu silicon si afisajele cu cristale lichide .

Televizoare cu cristale lichide pe silicon, sau LCoS, deja sunt produse de catre Philips, iar alte aproximativ 20 de companii din intreaga lume incearca sa dezvolte afisaje bazate pe LCoS.

Texas Intruments comercializeaza asa numitele procesoare digital light, microprocesoare novel care au mai mult de un milion de oglinzi minuscule care reflecta lumina in modele particulare. Televizoare bazate pe tehnologia DLP sunt vandute de Gateway, Smasung Electronics si altii.

Cristalele lichide pe silicon, procesoarele digital light si alte tehnologii ar putea determina producerea de televizoare cu diagonala de 50 inci la pretul de 1.000 $.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele