IT & C

#viitor #tehnologie #intel

Intel tachineaza cu tehnologiile viitorului

Intel Corporation a oferit o avanpremiera a zilei de 20 iunie 2009, in cadrul evenimentului anual al companiei,  Research@Intel Day.

Aproape 40 proiecte si concepte futuristice au fost prezentate in domenii precum eco-tehnologie, Internet 3-D, IT pentru marile companii si mobilitate wireless.

Staruri Intel

Printre cercetatorii aflati la eveniment s-au numarat Ajay Bhatt, co-inventatorul USB-ului, standardul prin care se conecteaza diferite dispozitive la computere, si Joshua Smith, un pionier al roboticii si dispozitivelor wireless. Ambii apar intr-una dintre reclamele Intel, " ", ce face parte din actuala campanie de marketing a companiei, .

"Sper ca participantii sa aiba ocazia sa stea de vorba cu vedetele noastre rock de la Intel Labs, adica cercetatorii nostri", a declarat Justin Rattner, Intel Chief Technology Officer. "Ceea ce ei creeaza astazi in laboratoare va accelera activitatile de calcul si comunicatii de maine, le va simplifica si le va creste eficienta energetica , avand un impact considerabil asupra felului cum vom lucra si vom trai in anii urmatori".

Platform Power Management


Platform Power Management (PPM) - administrarea consumului de energie al platformelor - este un efort de cercetare discutat pentru prima data in cadrul aceluiasi forum, anul trecut. PPM este una dintre tehnologiile inovatoare de administrare a consumului de energie care sustin - numele de cod al unui viitor membru al familiei procesorului Atom, care vizeaza dispozitivele mobile de acces la internet.

Lui Rattner i s-a alaturat pe podium Ticky Thakkar, Intel Fellow si Director, Platform Architecture , Ultra Mobile Group, pentru a dezvalui ca aceste cercetari au reusit sa reduca de pana la 50 de ori energia folosita de o platforma in modul "idle", fata de platformele actuale bazate pe tehnologie Atom, ceea ce inseamna o durata de viata mult mai indelungata a bateriei.

Viitorul internetului: Mult mai putin text

Pe masura ce viitoarele cipuri Intel evolueaza de la cateva core-uri la foarte multe, cercetatorii Intel Labs considera ca tranzitia catre parallel computing in zona mainstream va conduce spre o viitoare versiune a internetului, bogata in grafica 3D si mult mai putin bazata pe text, care va permite utilizatorului sa aiba o experienta fascinanta, cu vizualizari 3D extrem de realiste si interfete naturale om-computer.

Imaginati-va site web de calatorii care va permite sa vedeti destinatia vacantei, chiar inainte de a ajunge fizic acolo. Pe langa o plimbare virtuala prin camera de hotel, utilizatorii ar putea vizita Times Square , restaurante si cinematografe din zona sau ar putea chiar sa parcurga traseul respectiv pe jos, pentru a estima cat de departe sunt de hotel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele