IT & C

#intel #orange #meego

Intel si Orange personalizeaza platforma MeeGo

Intel si Orange au anuntat un acord strategic pentru a oferi servicii Orange multimedia pe mai multe dispozitive bazate pe procesorul Intel Atom si platforma software, MeeGo .

MeeGo este rezultatul unei fuziuni intre proiectele software bazate pe Linux, Moblin si Maemo, prezentat la Mobile World Congress , Barcelona.

Colaborare

Intel si Orange vor colabora pentru a creste disponibililitatea serviciilor Orange Signature Services, precum Orange TV si Orange Maps, care vor fi sustinute de mediul MeeGo. De asemenea, cele doua companii vor colabora pentru a utiliza cat mai eficient potentialul unei platforme pe care activitatile de computing si comunicare converg, permitand clientilor sa se bucure de servicii pe mai multe tipuri de dispozitive si ecrane. MeeGo faciliteaza un mediu open software pentru dezvoltarea rapida a unei intregi game de dispozitive inteligente, asemanatoare PC-urilor, dar si a unor noi servicii mobile .

"75% din baza noastra de clienti urmeaza sa imbratiseze Internetul mobil. Cum clientii au la dispozitie un numar tot mai mare de telefoane si sisteme de operare din care pot alege, este de datoria noastra sa ne asiguram ca intrarea clientilor nostri in acest mediu mobil multimedia este simpla si usor de facut", a declarat Yves Maitre, SVP Devices, Orange Group.

Cadru software

Stabilind un cadru software comun pe mai multe dispozitive care variaza de la smartphone-uri si tablete pana la netbook-uri, Intel si Orange vor simplifica accesul la Internet, tot mai mobil si mai personalizat, accelerand in acelasi timp adoptarea de aplicatii si servicii noi sau deja existente.

MeeGo se bazeaza pe capabilitatile sistemului de operare Moblin si suportul acestuia pentru o gama larga de dispozitive si experiente de utilizator, combinate cu impulsul oferit de Maemo in industria mobila si adoptarea pe scara larga de aplicatii Qt si framework UI pentru dezvoltatorii de software.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele