IT & C

#licenta #conectivitate #netbook #mobile #platforme #open source #nokia #intel #parteneriat

Intel si Nokia fac echipa

Intarind legatura dintre internet, telefoane mobile si computere, Intel Corporation si Nokia anunta un acord de lunga durata pentru dezvoltarea unei noi clase de dispozitive mobile bazate pe arhitectura si chipseturi Intel.

Pentru a realiza aceasta viziune comuna, ambele companii isi vor extinde relatia de lunga durata deja existenta si vor defini o noua platforma mobil? peste smartphone-urile, notebook-urile sau netbook-urile actuale, permitand dezvoltarea unei varietati de echipamente hardware, aplicatii software si servicii de internet mobil .

Beneficii

Beneficiind de experienta ambelor companii, dispozitivele viitoare bazate pe standarde vor combina cele mai bune caracteristici si capabilitati din lumea computing-ului si a comunicatiilor si vor transforma experienta utilizatorilor, oferind aplicatui mobile incredibile si acces permanent la internet wireless in dispozitive mobile cu design user-friendly.

Acordul dintre Intel si Nokia include colaborarea pe diferite proiecte software de tip open source, bazate pe Linux mobil. Intel va achizitiona in acest sens o licenta IP care ii va permite implementarea modemului Nokia HSPA/3Gin produse viitoare.

"Anuntul de astazi reprezinta un angajament important de a lucra impreuna pentru dezvoltarea viitorului computing-ului mobil si suntem hotarati sa transformam cercetarea comuna in actiune. Vom explora noi idei in domeniul designului, al materialelor si ecranelor, care vor depasi cu mult dispozitivele si serviciile disponibile astazi pe piata"
, a declarat Kai Öistämö, Executive Vice President, Devices, Nokia.

Open-source

Colaborare in dezvoltarea de software open-source
Acordul dintre Intel si Nokia include si dezvoltare tehnologica si cooperare in mai multe initiative software de tip open source, cu scopul de a crea tehnologii comune, ce vor putea fi utilizate in proiectele bazate pe platformele Moblin si Maemo.

Companiile isi coordoneaza selectarea tehnologiilor Open Source si investitiile in dezvoltare, incluzand alinierea unei game largi de tehnologii-cheie Open Source dedicate computing-ului mobil, precum: oFono, ConnMan, Mozilla, X.Org, BlueZ, D-BUS, Tracker, GStreamer sau PulseAudio.

Permitand tehnologii comune intre platformele Moblin si Maemo, se va contribui la accelerarea dezvoltaii de aplicatii compatibile pentru dispozitive mobile - aplicatii construite pe baza unui numar mare de aplicatii PC deja existente. Proiectele open source vor fi reglementate folsind cele mai bune practici din modelul dezvoltarii de aplicatii open-source.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele