IT & C

#mlc #multi-level #nanometri #nand #chip #micron #intel

Intel si Micron au obtinut un nou produs NAND

Intel Corporation s Micron Technology Inc. au anuntat dezvoltarea unei tehnologii NAND multi-level cell (MLC) de 3 biti-per-celula (3bpc), avansand in acest fel in procesul de fabricatie pe 34 nanometri (nm).

Aceste chipuri sunt de obicei folosite in dispozitivele de stocare , precum stickurile de memorie si cardurile, domeniu in care este necesara inducerea unui cost cat mai redus si o densitate mare, pe mai multe substraturi.

Producatorul final

Noile chipuri vor fi proiectate si produse de IM Flash Technologies (IMFT), join-venture intre Intel si Micron. Noua tehnologie 3bpc NAND va permite producerea celor mai mici chipuri de 32-gigabi?i (Gb), eficiente din punct de vedere al pretului, de pe piata. Chipul NAND 3bpc de 32 GB are 126 mm patrati.

"Trecerea la 3bpc reprezinta inca o dovada a progreselor tehnologice remarcabile pe care Intel si Micron le-au realizat in dezvoltarea tehnologiei 34nm NAND. Acest nou punct de referinta asigura dezvoltarea procesului 2xnm, ce are ca scop micsorarea costurilor si largirea capabilitatilor solutiilor NAND pentru consumatori"
, a spus Randy Wilhelm, vicepresedinte Intel si GM Intel NAND Solutions Group.

productie de serie

Momentan Micron produce mostre, iar procesul de intrare in productia de serie va incepe in cel de-al patrulea trimestru al anului 2009. Companiile continua sa se concentreze pe urmatorul proces de micsorare a chipurilor, iar tehnologia NAND 3bpc este o importanta piesa a strategiei de produs, ea reprezentand o abordare eficienta pentru servirea segmentelor-cheie de piata.

"Consideram tehnologia 3bpc NAND o piesa importanta in roadmap-ul nostru. Vom continua procesul de micsorare in tehnologia NAND, fapt ce va conduce la furnizarea unui portofoliu de produse de cea mai buna calitate pentru multi ani. Anuntul subliniaza faptul ca Micro si Intel au facut pasi importanti in tehnologia NAND 34nm si asteptam cu nerabdare sa introducem tehnologia 2xnm la sfaraitul acestui an", a declaratt Brian Shirley, vicepresedinte al Micron Memory Group.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele