IT & C

#wafer #chip #sandy bridge #intel

Intel prezinta primul chip functional cu tehnologia de 22nm

Intel a prezentat un wafer de siliciu ce contine primul chip functional din lume construit pe tehnologia de fabricare pe 22nm.

Circuitele de testare pe 22nm includ atat memoria SRAM , cat si circuite logice ce vor fi folosite in viitoarele microprocesoare Intel.

Proces de fabricare

Procesul de fabricare a procesoarelor Intel pe 32nm este deja certificat si waferele Westmere joaca un rol important in fabrici pentru indeplinirea planului de venituri rezultate in urma productiei pentru cel de-al patrulea trimestru.

"Am inceput productia primului microprocesor pe 32nm, care este de asemenea cel mai performant microprocesor ce integreaza un nucleu grafic cu un CPU. In acelasi timp, continuam dezvoltarea tehnologiei de fabricare a procesoarelor pe 22nm, construind deja chipuri functionale care vor pava drumul catre productia in serie a unor procesoare si mai puternice si mai capabile", a declarat Paul Otellini, presedinte si CEO Intel.

" Sandy Bridge ", cea mai noua arhitectura pe 32nm

Ca urmare a intrarii in productie a procesoarelor pe 32nm, Intel va introduce ulterior Sandy Bridge, o noua arhitectura. Sandy Bridge va beneficia de un nucleu grafic de a sasea generatie, pe aceeasi matrite cu procesorul si va include instructiuni AVX pentru floating point , media si software-uri ce au nevoie de putere mare de procesare.

"Procesoarele Intel Core si Atom au generat un entuziastm si o serie de oportunitati in ariile de crestere considerate de noi cheie. Pentru a construi pe acest impuls lucram la metode care sa creeze o experienta in navigarea pe Internet fara precedent pentru oameni, indiferent de dispozitivul pe care il folosesc", a mai spus Otellini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele