IT & C

#windows 7 #trim #ssd #intel

Intel prezinta noul set de instrumente dedicat SSD-urilor pe 34nm

La putin timp dupa lansarea Microsoft Windows 7, Intel Corporation a anuntat disponibilitatea setului de instrumente Intel Solid-State Drive (SSD), cu Intel SSD Optimizer si update de firmware , pentru SSD-urile Intel X25-M dedicate publicului larg, dezvoltate pe tehnologia 34nm.

Noile instrumente sunt concepute pentru a ajuta la o mai buna gestionare si mentinere a performantei SSD-urilor.
SSD-ul este conceput pentru a inlocui traditionalele hard disk-uri (HDD), aducand un plus de performanta, un consum mai mic de energie si o mai mare fiabilitate.

Intel SSD

Setul de instrumente ajuta utilizatorii sa monitorizeze si sa gestioneze mai bine functionarea SSD-ului. Firmware-ul actualizat si Intel SSD Optimizer folosesc Windows 7 ATA Data Set Management Command (cunoscut si sub numele de Trim )  pentru a ajuta SSD-ul Intel sa functioneze continuu la performanta superioara. Aditional, setul de instrumente si optimizatorul permit ca aceste imbunatatiri sa func?ioneze si pe sistemele de operare Windows XP si Vista.

Pentru posesorii de X25-M 160GB noua actualizare a firmware-ului va aduce si o imbunatatire a performantei secventiale de scriere, atingandu-se un maxim posibil de 100 MB/s, ceea ce se traduce printr-o imbunatatire cu 40% fata de versiunea actuala a firmware-ului.

Atributul Trim al ATA Data Set Management Command, cunoscut si sub numele de Trim, sincronizeaza lista fisierelor sterse din sistemul de operare, dar inca prezente pe drive. Trim-ul spune SSD-ului ce blocuri nu mai sunt folosite, iar acesta caracteristica ajuta la stabilizarea performantei si a fiabilitatii.

Toolbox


Setul de instrumente Intel SSD Toolbox furnizeaza instrumente de management si informatii cu privire la SSD, comparand inclusiv atributele Self-Monitoring si Reporting Technology (S.M.A.R.T.) cu cele ale producatorului. Impreuna cu o serie de actiuni recomandate, acesta ofera atat un diagnostic de baza cat si unul complet.

Setul de instrumente dispune de o interfata grafica usor de folosit care permite utilizatorilor sa planifice regimul de lucru al comenzii Trim, independent de sistemul de operare. Upgrade-ul de firmware poate fi gasit pe site-ul Intel, iar setul de instrumente Intel SSD Toolbox and Optimizer la o adresa web dedicata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele