IT & C

#mid #platforma #atom #moorestown #intel #computex

Intel ofera detalii despre cea de-a treia generatie a platformei cu procesor Atom

In discursul sau de anul acesta, de la show-ul Computex care se desfasoara la Taipei, Anand Chandrasekher, senior vicepresident si general manager al grupului Ultra Mobility, Intel, a analizat dezvoltarea rapida a internetului.

Aceasta se datoreaza consumatorilor, din ce in ce mai multi oameni conectandu-se si experimentand acest mediu.

prezentare

Chandrasekher a prezentat modul in care Intel abordeaza aceasta oportunitate: oferind tehnologii de ultima generatie, lansand dispozitive handheld cu performante sporite, de mici dimensiuni, care costa putin si includ programe noi si au un consum redus al bateriei.

Acesta a precizat faptul ca, pana in acest moment, prima platforma dezvoltata in jurul unui procesor Intel Atom , cunoscuta sub numele de "Menlow", a castigat peste 70 de premii de design, la nivel global.

Anand a prezentat cateva dintre aceste design-uri si a anuntat unul nou creat de compania Compal , denumit "KAX15", ce va folosi ca sistem de operare Windows XP.  Discursul s-a concentrat si pe noua gama de produse ce folosesc procesorul Intel Atom Z550 cu o frecventa de 2 GHz, acesta fiind cel mai performant procesor ce consuma mai putin de 3W.

Platforma " Moorestown "

Chandrasekher a evidentiat si progresele inregistrate de noua generatie a platformei "Moorestown". Compania este pe cale sa reuseasca o reducere de peste 50 de ori a consumului platformei in mod idle, comparativ cu prima generatie a platformei "Menlow", fapt realizabil prin micsorarea dimensiunilor fizice ale placii de baza.

Rezulatul este remarcabil, avand in vedere faptul ca Intel anuntase anterior ca scopul companiei este de a reduce consumul de peste 10 ori fata de consumul initial al MID-urilor echipate cu procesorul Intel Atom. Totul a fost posibil datorita unei combinatii de succes intre arhitectura, design si procesul de fabricatie.

La Computex, Intel a prezentat de asemenea noi design-uri produse de Aava Mobile, CCI, EB, Inventec si Quanta , evidentiind suite de beneficii pe care le va aduce tehnlogia noii generatii a platformei "Moorestown".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele