IT & C

#xeon #core i5 #core i7 #procesor #server #core #chipset #intel

Intel lanseaza noi procesoare

Intel Corporation a realizat astazi un nou pas important in definirea computerelor inteligente, lansand  mai multe procesoare pentru desktop-uri si servere de inalta performanta.

Noua familie de procesoare Intel Core i5 , doua noi procesoare Intel Core i7 si procesoarele Intel Xeon Seria 3400 aduc cea mai recenta microarhitectura Intel, Nehalem, la preturi accesibile pentru pietele desktop si entry server.

Caracterisitici de procesor

Avand nume de cod anterior "Lynnfield", noile cipuri se bazeaza pe microarhitectura Nehalem si sunt concepute pentru consumatorii care au nevoie de performanta de inalt nivel pentru a rula sau crea continut digital, productivitate, jocuri si alte aplicatii solicitante. Aceste procesoare, alaturi de noul cipset Intel P55 Express, sunt disponibile incepand de astazi.

Toate procesoarele sunt produse fara plumb si halogeni si sunt dotate cu tehnologia exclusiva Intel Turbo Boost. Procesoarele de varf, Intel Core i7 -870 si Intel Core i7-860, suporta si Tehnologia Intel Hyper-Threading .

Noile procesoare Core i7 si i5 sunt primele procesoare Intel care integreaza portul grafic PCI Express 2 16-lane si controller de memorie cu doua canale, permitand ca toate functiile de intrare/iesire si administrare sa fie gestionate de cipsetul Intel P55 Express cu un cip unic

Cipseturile anterioare Intel necesitau doua cipuri separate. Noua interfata Direct Media (DMI) conecteaza procesorul si cipsetul. Cipsetul suporta 8 porturi PCI Express 2.0 x1  (2.5GT/s) pentru suport de dispozitiv flexibil. Cardurile dual grafic sunt sustinute intr-o configuratie "2x8".

De asemenea, cipsetul suporta 6 Porturi SATA 3 Gb/s cu Tehnologia Intel Matrix Storage, care ofera niveluri RAID 0/1/5/10. Pana la 14 Porturi USB 2.0 pot fi sustinute cu Rate Matching Hub-ul USB 2.0 integrat al cipsetului, impreuna cu Intel High Definition Audio pentru cel mai bun nivel de sunet digital. Noile procesoare sunt primele sustinute de noul pachet si tehnologie socket Land Grid Array (LGA) 1156.

Servere entry-level mai bune

Micile companii care au nevoie sa deruleze operatiuni non-stop au acum mai multe motive ca oricand sa cumpere un server special conceput cu noile procesoare Intel Xeon si cipseturile Intel 3400 si 3420. Aceste noi produse cresc nivelul de productivitate a micilor companii, ruland mai eficient task-uri precum e-mail, fisiere, imprimare si servere Web.

De asemenea, produsele imbunatatesc calitatea educatiei, oferind o colaborare de incredere la clasa si crescand productivitatea serviciilor administrative scolare. Serverele bazate pe procesoare Xeon 3400 ofera mai multa scalabilitate fata de sistemele desktop, prin caracteristici diferentiate precum memorie de tip Error Correcting Code si RAID 0/1/5/10 pentru sisteme care opereaza pe server.

Acestea sunt concepute special pentru a ajuta micile companii sa creasca, permitand obtinerea unui volum de tranzactii de vanzare cu pana la 64%2  mai mare si a unui timp de reactie cu pana la 56% mai rapid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele