IT & C

#classmate #e-learning #intel

Intel isi extinde sistemul de e-learning in Macedonia

Intel Corporation si guvernul Macedoniei au semnat doua noi documente care vor avansa modelul de invatare 1:1 in scolile din tara, contribuind la imbunatatirea educatiei in Balcani prin intermediul tehnologiei.

Initiativa comuna a fost lansata de catre John E. Davies, Intel vicepresedinte si General Manager al Intel World Ahead Program; Nikola Todorov, Ministrul Educatiei si stiintei si Ivo Ivanovski, ministrul Societatii Informationale.

Implicarea Intel


Contributia Intel va include pregatirea a 1000 de profesori in ceea ce priveste integrarea tehnologiei in curriculum, adaptarea si licentierea la nivel local a materialelor de predare, furnizarea de ghiduri profesorale si calificati pentru a raspandi acest program in toata tara.

De asemenea, Intel va dona licente care vor permite scolilor sa foloseasca continutul si software-ul disponibil prin Intel skoool and Teaching Technology, o resursa interactiva Wed-based de invatare a matematicii si a materiilor stiintifice.

Trainingul profesorilor si pregatirea informatiilor necesare acestui program se bazeaza pe anuntul anterior al Guvernului, care intentioneaza sa introduca calculatoare in scoli pe scara larga. In acest moment se afla in curs de instalare 53.000 de PC-uri Intel , care vor permite accesul la calculator elevilor din clasele primare, I - III.

ClassMate PC este un laptop accesibil din punct de vedere al pretului de achizitie, complet echipat, compact si robust, destinat promovarii invatarii interactive si colaborative in randul studentilor si profesorilor. Programul include de asemenea 22.000 de sisteme ASUS Eee PC-netbook-uri cu procesoare Intel Atom, care vor fi folosite de catre profesorii de scoala primara, pentur clasele I - VIII.

Solutii e-learning

Solutiile de e- learning 1:1 sunt utilizate de companiile de IT din Balcani, oferind un impuls economic in regiune. Intel sprijina economia zonei Balcani prin furnizarea de modele relevante de referinta de educatie prin intermediul Intel , o colectie de hardware, software si servicii construite pentru educatie.

Implementarea de calculatoare in clasele de elevi se asteapta sa fie finalizata pana in ianuarie , dupa care acestea vor deveni parte integrata a curriculum-ui de zi cu zi. Guvernul macedonean a inceput deja pregatirea cadrelor didactice, pentru a utiliza eficient componentele hardware si software in cadrul modelului de e-learning 1:1.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele