IT & C

Intel dezvaluie o defectiune a procesorului Itanium 2

Intel a devaluit o problema electrica a procesorului Itanium 2 care il poate face sa functioneze neregulat sau chiar sa se distruga.
Intel devaluie o defectiune a procesorului Itanium 2

Clientii pot depasi aceasta problema daca seteaza procesorul sa functioneze la o viteza mai mica, a afirmat purtatorul de cuvant al companiei Intel, Barbara Grimes, care a mai spus ca Intel va inlocui procesoarele clientilor care cer acest lucru. Defectiunea afecteaza doar unele chip-uri si numai in cazul unui set specific de operatii intr-o succesiune specifica a datelor.

Intel a dezvoltat un test simplu care poate determina daca un procesor este afectat sau nu. Analistul Insight 64, Nathan Brookwood, a afirmat ca aceasta problema este neobisnuita, deoarece aceste procesoare au iesit pe piata de un an de zile, iar problema a aparut doar acum.

Un producator de calculatoare a descoperit problema electrica in testarile care le-a executat la inceputul acestui an, Intel confirmand ca intr-adevar exita o problema cu procesoarele si nu cu programele software. Defectiunea afecteaza ambele versiuni ale Itanium 2 de 900MHz si 1GHz. In schimb, nu afecteaza succesorul mai rapid de 1.5GHz, numit Itanium 2 6M, cunoscut anterior sub numele de cod Madison, care va fi lansat la jumatatea anului 2003.

Totusi aceasta problema contituie un punct negru pentru Intel, care intentiona ca linia sa Itanium sa obtina suprematia in domeniul procesoarelor high-end in fata Sun Microsystems si IBM.

Itanium 2 are caracteristici de protectie a datelor si un design de 64 biti putand astfel manipula mari cantitati de memorie, fiind astfel mult mai potrivit pentru servere high-end decat procesoarele de 32 biti precum cele Intel Xeon si Pentium. Performantele sale au fost destul de inalte pentru a propulsa serverele Windows in esaloanele superioare ale pietei de servere, dar aparitia noii familii de procesoare a fost intunecata de intarzierile initiale si de dificultatile intalnite in rularea programelor software scrise pentru procesoare Pentium.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele