IT & C

#intel #classmate #laptop #netbook #blue dolphin #convertible

Intel Classmate, laptopul pentru copii

Proiectul Classmate de la Intel se adreseaza celor mici, copiilor cu varste cat mai fragere, dar care trebuie sa se obisnuiasca devreme cu secretele unui computer. Practic, obisnuirea cu calculatorul poate fi pusa pe aceeasi treapta de importanta ca si invatarea alfabetului sau asumarea "celor sapte ani de-acasa".


Classmate a lansat deja cateva generatii de mini-laptopuri educationale, de grade diferite de performanta si adaptate pentru a putea fi folosite in orice conditii.

Caracteristici Classmate

Sistemul testat este comparabil cu un netbook obisnuit, datorita specificatiilor sale tehnice generoase. Astfel, acesta este dotat cu procesor Intel Atom N270, de 1,6 GHz.

Platforma folosita pentru aceasta versiune denumita " Convertible " a sistemului Classmate este un Intel 945 GSE, care suporta 1 Gb de memorie. Aplicatiile si stocarea sunt rezolvate de hard disk-ul de 1,8 inch cu capacitate de 60 GB, capitol la care Classmate se prezinta perfect rezonabil pentru nevoile unui pusti care abia ia contact in premiera cu tehnologia, dar in comparatie cu netbook-urile actuale, oferta e cam subreda.

Hardware

Ecranul tactil are marele avantaj de a servi si pe post de plansa de desen. El reprezinta practic o infinita coala de desen pe care cel mic va putea mazgali in voie. Totusi, nu uita sa il inveti ca singurul instument cu care are voie sa deseneze pe ecran este numai stylus-ul.

Classmate convertible a fost conceput astfel incat sa reziste chiar si la soc. Constructia solida, protectiile si manerul din cauciuc faciliteaza transportul in siguranta, dar garanteaza si ca sistemul va scapa nevatamat din majoritatea accidentelor minore, inerente atunci cand utilizatorii-tinta sunt copiii.

Testele realizate de Intel asigura ca laptopul poate sa cada de la o inaltime de 50 cm direct pe beton fara sa pateasca nimic. De asemenea, tastatura poate fi stropita cu apa fara a se defecta.

Laptopul a fost testat de producatori prin stropirea cu apa a tastelor G si H timp de 30 de secunde, de la o distanta de 15 mm, in timp ce sistemul era in functiune. Dupa ce sistemul a fost oprit si uscat timp de patru ore, laptopul si-a reluat functionarea fara probleme.

Un alt element important o constituie dimensiunile. Laptopul masoara 241 x 215 x 39,3 mm si cantareste aproximativ 1,3 kg. Astfel, copiii nu vor avea probleme cu transportarea netbook-ului.

Software

Si la capitolul software, Classmate rezerva cateva surprize foarte placute. Pentru sistemul de operare s-a folosit interfata Blue Dolphin , de la Windows XP. Aplicatia Blue Dolphin este practic un launcher complet personalizabil, optimizat pentru controlul prin intermediul ecranului tactil. Dolphin este mult mai prietenos si mai usor de asimilat pentru copii si si invatarea sistemului se va face mult mai simplu si mai placut.

Icoanitele de dimensiuni mari sunt plasate pe intreaga suprafata a ecranului, astfel incat lansarea aplicatiei dorite sa fie mult mai simpla. Totusi, pentru aceia care vor sa-si familiarizeze copiii cu binecunoscuta interfata Windows, exista si posibilitatea dezactivarii launcher-ului Blue Dolphin si revenirea la clasica structura Start.

Evernote este un programel foarte util de scriere avand o metoda simplificata de salvare a notitelor. Scrierea  pe ecranul tactil te poate surprinde prin acuratete.

Classmate se paote transforma intr-un adevarat sevalet de ocazie cu ajutorul aplicatiei ArtRage 2. Acesta ii va da posibilitatea copilului tau sa-si incerce talentul artistic. De asemenea, exista si posibilitatea de transformare a sistemului intr-un ebook cu ajutorul programelor Foxit Reader sau FBReader.

Concluzie

Intel Classmate Convertible  este, probabil, una dintre cele mai reusite configuratii si constructii pentru cei mai tineri utilizatori de computere.

Netbook-ul poate fi oricand confundata cu o jucarie inteligenta, gata sa-i invete pe cei mici tainele unui computer cu acte in regula.

Solid si rezistent in fata micilor accidente inerente, Classmate poate deveni un element atat distractiv cat si educativ pentru cei mici.

Galerie foto Intel Classmate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele