IT & C

#aplicatii #dispozitive mobile #intel atom developer

Intel Atom Developer stimuleaza crearea aplicatiilor pentru dispozitivele mobile

Pentru a incuraja crearea de aplicatii inovatoare pentru produse ce folosesc procesorul Intel Atom, Intel Corporation a lansat intel atom developer Program, dedicat vanzatorilor independenti (ISV) si dezvoltatorilor de software.

Programul Intel Atom Developer ofera un cadru de creare si comercializare de aplicatii dedicate netbook-urilor si cu suport pentru handheld-uri si smartphone-urile ce vor fi disponibile in viitor.

Beneficiile noului program

Intel Atom Developer Program ofera o mare oportunitate pentru dezvoltatori de a crea aplicatii inventive si utile, cu scopul de a maximiza potentialul netbook-ului, deschizand in acelasi timp un nou canal de vanzare si distributie. Pentru a extinde oferta de aplicatii pentru diferite platforme, programul va fi compatibil cu multiple sisteme de operare si medii run-time.

Mediile run-time permit dezvoltatorilor sa foloseasca un singur cod de baza pentru a suporta diverse platforme ale echipamentelor fara a fi necesara o reprogramare masiva, reducandu-se astfel costurile si timpul scurs pana la comercializare. Aplicatii precum Microsoft SilverLight permit dezvoltatorilor sa se adreseze multiplelor clase de consumatori si sa ofere aplicatii atat pentru Windows cat si pentru Moblin-folosind un singur toolset, Visual Studio si .NET.

"Folosind Silverlight, cross-browser, tehnologie cross-platform, dezvoltatorii vor putea scrie aplicatii care sa ruleze atat pe Windows cat si pe Moblin - marindu-si astfel adresabilitatea, atat din punct de vedere al echipamentelor, PC, TV sau telefon, cat si al consumatorilor"
, a precizat Ian Ellison Taylor, General Manager, Microsoft Client Platforms and Tools.

Ce ofera programul

Programul ofera un proces rationalizat si transparent care va conduce dezvoltatorul de la crearea aplicatiei, urmat de teste, la pasul final, acela de a regasi produsul sau la vanzare. Intel lucreaza cu producatorii de netbook-uri (OEM) si alti parteneri pentru a crea un spatiu in care aplicatiile sa fie vandute.

Dezvoltatorii pot sa afle mai multe despre program, API-uri, procesul de validare si sistemul de punere in vanzare a acestor aplicatii accesand un site dedicat. Aplicatiile pentru ISV si software developer memberships sunt acceptate. Membri vor avea acces la instrumente si resurse care vor ajuta procesul de pre-dezvoltare. Kitul de dezvoltare al aplicatiilor ce tin de programul Intel Atom Developer Program va fi pus la dispozitia membrilor la sfarsitul toamnei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele