IT & C

Industria TV se teme de cresterea fenomenului de video file-sharing

BBC a raportat o crestere a fenomenului de download a show-urilor TV de pe Internet cu ajutorul unui program software numit BitTorrent care este unic prin modul in care permite multiplilor utilizatori sa schimbe aceeasi informatie simultan.

Desi BitTorrent poate fi folosit pentru distributia unei intregi game de fisiere, in practica, programul si-a gasit locul potrivit distributia continutului TV si filme. De asemenea, permite si vizionarea de show-uri de televiziune in retele in care utilizatorii nu sunt inscrisi, iar descarcarea de programe da posibilitate celor care locuiesc in afara SUA sa aiba acces la show-uri uneori chiar si cu un an inainte ca acestea sa fie lansate in propriile lor tari. Acest tip de programe software peer-to-peer, precum este si Napster , permit ca un program sa fie cu atat mai rapid la download-are cu cat un numar cat mai mare de persoane incearca sa-l acceseze.



Desi limitarile latimii de banda au prevenit pana acum cresterea fenomenului de schimb de fisiere video, imbunatatierea ei ar putea insemna ca daca poprietarii programelor de continut video nu vor actiona, atunci o vor face programele precum Napster. Desi chiar si cele mai populare programe tind sa ia in jur de 5 ore la descarcare , costul nu este exagerat pentru utilizatori chiar daca le ia 10 minute sau o zi intreaga.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele