IT & C

Industria de software va reprezenta 10% din PIB in acest an

Industria de software va reprezenta 10% din Produsul Intern Brut, a declarat premierul Adrian Nastase, la deschiderea editiei a XIII-a a expozitiei internationale specializate de tehnologia informatiei si comunicatii - CERF 2004, organizata in cadrul Complexului expozitional Romexpo. "Sunt dispus sa discut cu ministrul comunicatiilor, Dan Nica, despre posibilitatea acordarii unor noi facilitati pentru persoanele fizice sau juridice care lucreaza in domeniu", a spus Nastase.

El a amintit ca decizia Guvernului, din urma cu trei ani, de a elimina impozitul pe venit pentru angajatii din domeniul softului i-a convins pe multi specialisti romani sa ramana in tara, pentru a lucra in acest sector. "Performanta in aceste domenii are nevoie de facilitati din partea Executivului", a mai spus Nastase. In opinia sa, faptul ca in timpul sarbatorilor de Paste din acest an au fost trimise circa 17 milioane de mesaje SMS prin intermediul telefoanelor mobile, la care se adauga alte 582 milioane SMS transmise pe parcursul anului trecut, reflecta inclusiv gradul de dezvoltare a telecomunicatiilor in Romania. Nastase a mai afirmat ca principalul element concurential intre state este, in prezent, modernizarea tehnologiei, si nu sectoarele de petrochimie si siderurgie . La expozitie sunt prezente aproximativ 120 de firme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele