IT & C

Inchisoare pentru 10 milioane spam pe zi

Recent s-a terminat procesul unuia dintre cei mai prolifici spammeri din lume. Este vorba de americanul Jeremy Jaynes (30 de ani), care reusea, in perioada de "glorie", sa trimita 10 milioane de mesaje spam pe zi.
Dupa cum se arata intr-un material CNN, varianta electronica, castigurile lunare ale lui Jaynes se ridicau la suma de 750.000 de dolari, procurorii estimand averea sa la 24 milioane de dolari. Procesul a durat doar 8 zile, iar spammer-ul a fost condamnat la 9 ani de inchisoare.

Dupa cum s-a constatat ulterior, nu multi erau cei care si raspundeau mesajelor trimise de catre Jaynes. Intr-o luna "obisnuita", un e-mail din 30.000 (trimise zilnic) fiind "castigator" pentru el. Printre produsele carora li se facea reclama in mail-urile nesolicitate, pe care le trimitea, se regaseau soft-uri care iti "curata" computerele de anumite mesaje, diverse servicii pentru investitii optime sau materiale pornografice.

ADRESE FURATE. In legatura cu modul in care facuse rost de adrese (milioane!)? De pe o baza de date cu clienti de la America Online. De asemenea, "colectia" de adrese carora le trimitea mesaje spam a fost marita si cu date ale clientilor de pe alt site de comert electronic , eBay.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele