IT & C

Inaugurarea centrului de Competenta Linux

Miercuri, 22 octombrie 2003, Ioan Cordos, Director general adjunct pentru tehnologia informatiei in cadrul Ispectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, institutie care functioneaza in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a participat la inaugurarea Centrului de Competenta Linux din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti.

Centrul de Competenta Linux din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti beneficiaza de sustinerea MCTI, ca promotor al principiului neutralitatii solutiilor tehnologice. Acest principiu presupune alegerea unei solutii care ofera avantajele maxime, din punct de vedere al aplicatiei si costului, al situatiei concrete careia ii este destinata, dar indiferent de solutia informatica utilizata. Centrul este extrem de util si pentru firmele de IT din Romania, care au astfel suportul necesar pentru a-si testa si valida solutiile, ceea ce poate contribui la cresterea calitatii produselor de software din Romania si consolidarea unui brand romanesc pe plan international." a declarat Ioan Cordos cu aceasta ocazie.




Centrul de Competenta Linux, destinat studentilor, mediului guvernamental si celui de afaceri, permite simularea unor situatii reale, dezvoltarea de aplicatii si solutii, faciliteaza transferul aplicatiilor existente catre Linux, oferind totodata consultanta si certificari pentru produsele si solutiile Linux. Tehnologia de varf asigura testarea, dezvoltarea si implementarea solutiilor complexe Linux, destinate mediului guvernamental, academic si marilor companii, dar si a celor specifice sectorului intreprinderilor mici si mijlocii. Investitia IBM in acest centru, de peste 1,5 milioane de dolari, este prima de asemenea amploare realizata de o companie IT in Romania.

Companiile care dezvolta solutii software si partenerii de afaceri IBM isi pot evalua, testa si transfera aplicatiile existente catre Linux sau pot dezvolta noi aplicatii in cadrul Centrului de Competenta Linux. In acelasi timp, Centrul de Competenta Linux are ca scop valorificarea rapida a avantajelor oferite de Linux in cadrul sistemului de invatamant superior, prin dezvoltarea, imbunatatirea si structurarea posibilitatilor de instruire in Linux pentru universitatile cu profil tehnic.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele