IT & C

In tribul Mosuo din China femeile controleaza totul, inclusiv succesiunea

Unii ii spun "Regatul Femeilor", altii cred ca e o utopiei a dragostei libere, insa membrii tribului Mosuo din sud vestul Chinei sunt obisnuiti cu astfel de stereotipuri.

In cultura Mosuo femeile controleaza totul: pamantul, proprietatile chiar si linia de sange. Acum femeile incearca sa pastreze intact felul lor de viata amenintat de turisti.

Zeci de femei de toate varstele stau stranse in jurul unui glob in forma de inima, simbolul familiei Mosuo. Femeile discuta iar copii stau cuminti langa mamele lor. In jur niciun barbat. Ah Ke Da Ma are un baiat de 7 ani dar nu are sot, la fel ca si mama sau strabunica ei. Tatal baiatului e iubitul ei si stau impreuna de opt ani.

Peste 30.000 de membri ai triburului Mosuo locuiesc in provincile Yunnan si Sichuan .

Insa datinile incep sa se schimbe o data cu fluxul de turisti atrasi de legendele despre tribul Mosuo. Recent in zona a aparut un cartier rosu unde o serie de fete se prostitueaza pentru turistii care vin in cautarea dragostei depline promovata de cultura Mosuo.

Membrii tribului spun insa ca fetele nu fac parte din Mosuo, ci sunt aduse din alte parti ale Chinei doar pentru a strica reputatia tribului. Cei din Mosuo nu pot face nimic pentru a opri fluxul de turisti.

Incearca sa se adapteze lumii din afara si sa le explice celor interesati felul lor de viata.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele