IT & C

#epoca #piatra #diamante #gheata

In Epoca de Gheata ploua cu diamante

Diamantele si metalele pretioase descoperite in estul Statelor Unite au ajuns pe pamant, probabil, dupa ce o cometa s-a sfaramat deaspura Canadei si a incendiat nordul Americii, ducand la disparitia masiva a oamenilor si animalelor din acea zona.

Noile analize chimice ale diamantelor, aurului si argintului gasit in statele Ohio si Indiana din SUA au dezvaluit ca au fost transportate acolo din Canada acum cateva mii de ani. Intrebarea este: cum?

"In Ohio nu exista mine de aur sau de argint, sau cel putin lumea nu ste de existenta lor, dar sunt o groaza in Canada", a declarat geofizicianul Allen West, care a facut parte din echipa de cercetare.

West si colegii sai au propus o teorie potrivit careia o cometa lata de aproape cinci kilometri a cazut in ghetarii si cuverturile de gheata din Canada acum 12.900 de ani si a sters de pe lume oameni si animale.

Diamantele, aurul si argintul au fost aruncate in aer in timpul impactului sau au fost purtate de raurile rezultate in urma lichefierii ghetarilor.

Cateva luni dupa impact, a continuat sa ploua cu diamante si metale pretioase , speculeaza cercetatorii. Diamantele curgeau cu tonele. Unele dintre ele erau atat de mici, incat puteau fi inspirate. Altele, erau asa de mari ca te puteau rani.

Cercetatorii atrag atentia insa ca sunt departe de a fi siguri ca diamantele si metalele pretioase au fost aduse astfel in nordul SUA.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele