IT & C

In cautarea lui Yeti indian

Misterioasa creatura cantareste 300 de kilograme si traieste pe dealurile din Garo, statul Meghalaya. Toata lumea a auzit de Yeti (Nepal), numit bigfoot in Statele Unite, sasquatch in Canada, mapinguary in Brazilia, yowie in Australia sau sajarang gigi in Indonezia.

Legendara creatura - parte om, parte maimuta - are insa si in India o versiune mai putin cunoscuta, pe numele sau mande barung - adica „omul padurii“ - despre care se spune ca ar trai prin zona West Garo, din statul Meghalaya, din nord-estul Indiei. Multi localnici sunt convinsi de existenta „omului padurii“, unii dintre ei afirmand ca l-au si vazut in sudul, estul si vestul dealurilor Garo.

E vegetarian

Dipu Marak este unul dintre cei care cred cu fermitate in mande barung, pe care-l descrie a fi un fel de om-maimuta acoperit de par negru si gri, inalt de aproximativ 3 metri.

„Omul padurii“ canta reste in jur de 300 de kilograme, este ierbivor si traieste hranindu-se cu fructe, radacini si scoarta de copaci, sustine Marak. Dealurile Garo cuprind peste 8.000 de kilometri patrati de jungla , una dintre cele mai dese intalnite in India.

Continuarea in Evenimentul Zilei

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele