IT & C

#satelit #pamant #luna #apa

In cautarea apei de pe Luna

Satelitul natural al Pamantului a fost bogat in apa la inceputurile sale, urme ale pretiosului element existand si astazi la suprafata , sustin geologi americani intr-un studiu publicat in revista „Nature“.

Analizand esantioane din rocile vulcanice culese in cursul misiunilor Apollo 11, 15 si 17, Erik Hauri si doi colegi ai sai, de la Institutul Carnegie, au constatat ca acestea nu prezinta caracteristicile geochimice ale meteoritilor sau cometelor care ar fi putut transporta apa pe Luna.

Potrivit studiului, apa exista pe Luna inca de acum 3 miliarde de ani, iar astazi ar putea fi prezenta chiar la suprafata, in craterele umbrite. Cea mai mare parte a apei selenare s-a pierdut prin evaporare in spatiu, in special din cauza temperaturilor diurne extrem de ridicate la suprafata, care pot depasi 100 °C.

„Daca mantia selenara continea tot atata apa cat a Pamantului, implica aceasta oare ca apa are o origine comuna?“, se intreaba si expertul francez Marc Chaussidon, intr-un comentariu pentru „Nature“.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele