IT & C

Implementarea sistemului 112 in Romania - 40 de milioane de euro

Implementarea sistemului unic de euro , a declarat colonelul Tatiana Francu, purtatorul de cuvant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale ( STS ), informeaza Rompres.
Conform sursei citate, costurile implementarii numarului de urgenta 112 sunt legate de achizitionarea de tehnica, "cea mai performanta la nivel national". Colonelul Tatiana Francu a precizat ca actuala tehnica de calcul permite stocarea tuturor apelurilor primite la 112 timp de 10 ani de zile.

Un bucurestean adult a sunat de 514 ori la numarul de urgenta 112 in numai trei ore, a mentionat Tatiana Francu. Barbatul, a carui identitate nu a fost divulgata, a sunat la numarul de urgenta chiar in ziua in care sistemul a fost inaugurat in Bucuresti. "Omul avea mai multe telefoane mobile si se distra de minune. Desi aveam posibilitatea sa sesizam Politia pentru a-l amenda, conform Legii 398/2002, cu sume cuprinse intre 1-5 milioane lei nu am facut acest lucru fiindca era prima zi de operare a sistemului", a explicat Tatiana Francu. Aceasta a mai spus ca unul dintre avantajele sistemului de urgenta 112 este tocmai acela ca apelurile injurioase nu mai ajung la Salvare, pompieri si Politie, ci doar cele serioase care semnaleaza lucruri reale.

Purtatorul de cuvant al STS a anuntat ca din ianuarie 2005 la sistemul de urgenta 112 se vor afilia si Jandarmeria, Protectia Civila, trupele Anti-tero si Salvamontistii

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele