IT & C

IBM isi revizuieste planul privind concedierile

Planul IBM de a lucra offshore va avea ca rezultat mai putine concedieri in SUA decat a anticipat compania.
Gigantul harware si de servicii a afirmat ca eforturile de a muta unele departamente offshore nu s-a schimbat , dar se straduieste sa gaseasca alte locuri de munca celor care astfel isi pierd pozitiile.
IBM a prevazut concedierea a 3.000 de persoane anul acesta in favoarea fortei de munca offshore.
Compania afirma ca ofera timp si pregatire personalului aflat in pericol de a-si pierde slujbele, si cauta alte pozitii in companie.
IBM a anuntat mai devreme anul acesta un program de 25 milioane USD pe doi ani, care ofera cursuri de pregatire angajatilor
care se tem de pierderea pozitiei din cadrul companiei.
IBM lucreaza la un software numit Opportunity Workplace a carui scop este de a potrivi ofertele de locuri de munca cu cererile.

IBM este una dintre companiile care doresc sa lucreze outbroad. Offshoring-ul in tari precum India si Filipine este o problema arzatoare in ultimul timp.
Aparatorii practicii afirma ca este un beneficiu adus economiei SUA, dar criticii sunt de parere ca cetatenii americani pierd locuri de munca, fiind in pericol chiar SUA ca si lider in domeniul tehnologiei.
Compania achizitioneaza Daksh, o companie cu 6.000 de angajati, care ofera procesare de tranzactii si servicii telemarketing in India.
IBM a anuntat planul de a adauga 15.000 angajati in toata lumea in 2004, mai ales in SUA, Europa si Asia.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele