IT & C

IBM a stabilit un record mondial in densitatea datelor stocate pe o banda magnetica

Cercetatorii IBM au stabilit un record mondial in densitatea datelor stocate pe o banda magnetica, cu cele 6,67 miliarde de biti/inch patrat, se arata intr-un comunicat al companiei.

Cercetatorii de la Centrul de cercetare Almaden din San Jose, California, au stocat date pe o banda magnetica la o densitate de peste 15 ori densitatea datelor specifica celor mai populare produse standard.

Pentru a atinge aceasta performanta, cercetatorii au creat o serie de noi tehnologii de inregistrare a datelor si au lucrat alaturi de compania japoneza Fuji Photo Film Co. Ltd pentru a dezvolta o banda magnetica cu straturi duale, capabila sa stocheze date la o densitate inalta.

Demonstratia IBM a dus la depasirea unui alt record detinut de companie, inregistrat in anul 2002, cand cercetatorii reusisera sa inregistreze un terabit de date pe un singur cartus de banda magnetica de tip 3592, la o densitate de un miliard de biti /inch patrat.

De asemenea, cercetatorii de la Centrul de Cercetare IBM din Zurich au dezvoltat o noua metoda de codare , care a imbunatatit acuratetea citirii datelor de pe minusculele benzi magnetice.

Aceasta demonstratie confirma suprematia continua a IBM in ceea ce priveste tehnologia benzilor magnetice, a declarat Spike Narayan, senior manager, advanced technology concepts, IBM Almaden.

Companiile utilizeaza benzile magnetice pentru a stoca volume mari de date importante, care nu sunt utilizate frecvent sau care nu necesita timpi de acces foarte mici.

Benzile magnetice sunt utilizate de regula pentru arhive, fisiere de siguranta, replici ale unor informatii salvate pentru o eventuala recuperare a acestora in caz de dezastre sau pastrarea informatiilor cerute de autoritatile de reglementare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele