IT & C

I-am batut pe bulgari la IT

Intr-un clasament realizat de Forumul Economic Mondial privind nivelul de dezvoltare a telecomunicatiilor, Romania e inaintea Bulgariei si la egalitate cu Croatia.

Romania se plaseaza pe locul 58 din 115 state, in functie de gradul de dezvoltare a retelelor de telecomunicatii, cu un scor de -0,23 de puncte, stind pe aceeasi treapta cu Croatia. Potrivit cercetarii realizate de expertii elvetieni , vecinii nostri de la sud de Dunare se claseaza pe locul 64, cu -0,31 de puncte. Indicele fiecarei tari s-a obtinut cumulindu-se punctele acordate pentru infrastructura de telecomunicatii, reglementarile nationale din domeniu si gradul de utilizare al tehnologiei informatiei de catre populatie, companii si institutiile de stat.

Comunicatiile si tehnologia informatiei reprezinta unul dintre cele mai importante motoare de crestere a eficientei si a productivitatii in cadrul economiei globale, explica Augusto Lopez-Claros, unul dintre realizatorii raportului.

Prima pozitie in clasament este ocupata de Statele Unite, cu 2,02 puncte, care a urcat cinci locuri fata de anul trecut. Argintul si bronzul revin statului Singapore, cu 1,89 puncte, si Danemarcei, cu 1,8 puncte. Aceasta din urma este, de altfel, si fostul lider din 2004, aflindu-se in crestere cu o treapta fata de anul trecut. In Top 10 mai sint incluse, in ordine, Islanda, Finlanda, Canada, Taiwan, Suedia, Elvetia si Marea Britanie. In ceea ce priveste Europa Centrala si de Est, lider este Estonia, plasata pe locul 23, cu 0,96 puncte, urmata la diferenta de noua locuri de Cehia.

Locul 35 este ocupat de Slovenia, urmata la diferenta de trei pozitii de Ungaria. Polonia este pe pozitia a 53-a, cu cinci pozitii in fata Romaniei. Codasii clasamentului au fost, in ordine, Paraguay , cu -1,23 puncte, Ciad -1,36, si Etiopia , cu -1,39 puncte. Raportul, realizat de Forumul Economic Mondial (WEF) in colaborare cu INSEAD, este publicat pentru al cincilea an consecutiv. WEF este o organizatie elvetiana cu sediul la Geneva, care functioneaza din 1971 si se afla in coordonarea Guvernului Federal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele