IT & C

#drepturi de autor #apple #htc #judecată

HTC da in judecata Apple pentru incalcarea drepturilor de autor


Lupta dintre taiwanezii de la HTC si americanii de la Apple continua in tribunale .
Daca in luna martie HTC-ul era paratul, iar Apple era petentul, cand acest razboi s-a declansat, acum lucrurile s-au schimbat.



iPhone, iPad si iPod trebuie interzise

 

Atfel, cei de la HTC au inaintat o plangere catre Comisia Internationala a Comertului din Statele Unite (ITC) pentru a interzice distribuirea de dispozitive iPhone, iPad si iPod pe teritoriul Statelor Unite ale Americi. Se pare ca aceasta decizie a fost luata pentru protejarea depturilor de autor ale HTC si a clientilor companiei taiwanze, pe care Apple nu le-a respectat. In opinia reprezentantiilor companiei taiwaneze, americanii au "tras in piept" HTC-ul cu cinci brevete.

Iata si care sunt cele cinci pe care HTC doreste sa le protejeze: brevetul 6.999.800, despre metoda de gestionare a energiei in cazul smartphone-urilor, brevetul 5.541.988 despre " telephone dialler" cu acces rapid la memorie, adica o aplicatie care permite acces rapid la agenda telefonica si la tastatura virtuala de apelare, un al doilea brevet, denumit 6,320,957 cu sistem de formare rapid al unui numar de telefon si cu acces la memorie si brevetul 7.716.505 care prezinta metode de controlul energiei in cazul dispozitivelor electrice portabile.



Varianta Apple



Pe de alta parte, cei de la Apple au declarat prin luma martie ca HTC a folosit in jur de 20 de breteve legate de tehnologia iPhone printre care se numara: interfata de utilizator, arhitectura de baza si cea hardware. Apple a inaintat aceste plangeri intr-un dosarul catre ITC (U.S. International Trade Commission ) si U.S. District Court din Delaware.

Totusi, cei de la HTC au reusit sa construiasca un dosar impotriva celor de la Apple, care daca vor fi gasiti vinovati vor trebui sa plateasca daunele facute sau sa opreasca distribuirea propriilor produse pe piata americana, iar aceasta varianta nu este deloc fiabila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele