IT & C

HP va vinde propria versiune a player-ului Apple iPod

Compania Hewlett-Packard a anuntat saptamana trecuta ca in curand va comercializa un player muzical bazat pe popularul player iPod de la Apple Computer.

In plus fata de playerul muzical, care va fi comercializat incepand cu luna iunie a.c., HP va face magazinul muzical online iTunes disponibil pentru clientii HP, incepand cu lunile martie si aprilie.

Ca parte a intelegerii incheiate cu Apple Computer, anuntata in cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas, computerele personale si notebook-urile HP vor veni cu iTunes preinstalat si cu icoane pe desktop care sa duca utilizatorii direct la iTunes Music Store . Termenii financiari ai intelegerii nu au fost dezvaluiti. Prin aceasta intelegere HP va promova un produs Apple si o platforma Apple.

Apple a vandut deja mai mult de 2 milioane de playere iPod, iar la inceputul saptamanii trecute a anuntat o versiune mai mica si mai ieftina a playerului iPod, versiunea iPod Mini. Magazinul sau muzical online contine mai mult de 500.000 de titluri si a vandut mai mult de 30 milioane de melodii.

Scopul companiei Apple este de a face disponibile iPod si iTunes pentru toti iubitorii de muzica din intreaga lume, a declarat directorul executiv al Apple, Steve Jobs .
Parteneriatul dintre cele doua companii ar putea preveni o balcanizare a industriei, deja observata in industrie, care este marcata de cel putin doua formate majore de fisiere concurente, AAC, utilizat de Apple si de altii si formatul Microsoft WMA sau Windows Media Audio.

In ceea ce priveste pretul player-ului, HP a declarat ca va avea un pret competitiv cu alte playere muzicale digitale.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele