IT & C

# aniversare google #logo google #howard carter #egiptolog

Howard Carter, sarbatorit de Google

Howard Carter, unul dintre cei mai cunoscuti egiptologi, este sarbatorit azi de Google.

Clasicul logo Google a fost inlocuit cu o un desenen carel infatiseaza pe Carter inconjurat de cateva elemente care te duc cu gandul la Egiptul antic: o mumie, o antilopa, un templu etc.

Howard Carter s-a nascut in urma cu 138 de ani, la Londra. A fost pasionat de arheologie inca din copilarie. Prima expeditie in Egipt a facut-o in 1891, la varsta de 17 ani. Incepand cu 1914, expeditiile sale sunt finantate de Lordul Carnarvon.

Pe 4 noiembrie 1922, echipa de sapatori condusa de Howard Carter descopera mormantul faraonului Tutankhamon. In interiorul mormantului s-au descoperit mii de obiecte, golirea sa durand circa 10 ani.

Pe 2 martie 1939, Carter moare de cancer, insa au existat o serie de voci care au sustinut ca de fapt cauza mortii sale este "Blestemul lui Tutankhamon", un blestem care i-ar fi urmarit pe toti cei care au profanat mormintele faraonilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele