IT & C

Hewlett-Packard este lider mondial al produselor de stocare pe disc, potrivit unui studiu IDC

In primul trimestru al anului 2003, Hewlett-Packard si-a mentinut pozitia de lider la veniturile obtinute din productia sistemelor de stocare pe disc, ocupand aceeasi pozitie si pe alte piete importante ale domeniului IT, conform unui raport al IDC, dat publicitatii la inceputul lunii iunie.

Studiul "Worldwide Quarterly Storage Systems Tracker", arata ca, per total, HP si-a imbunatatit pozitia de lider pe piata sistemelor de stocare pe disc, cu o cota de piata de 26,3 la suta.

HP se afla pe primul loc si pe piata matricelor de discuri RAID externe fara sistemele NAS, si pe locul al doilea incluzand aceste sisteme.

Pe piata in crestere a retelelor SAN (Small Area Network) deschise, HP si-a mentinut pozitia puternica de lider pentru al treilea trimestru consecutiv, atingand 28 la suta din piata - cu peste trei procente inaintea celui mai apropiat competitor. Pe plan regional, IDC a anuntat ca HP este lider pe piata Europei de Vest, cu o crestere semnificativa si cu imbunatatirea cotei de piata.

"HP a urmat extrem de bine traseul pe care ni l-am stabilit cu un an in urma pentru piata dispozitivelor de stocare", spune Bob Schultz, vicepresedinte si director general al HP Network Storage Solutions. "Pozitia noastra sustinuta de lider al pietei este o dovada importanta ca ne respectam promisiunile si ne ajutam clientii sa-si construiasca baza de stocare pentru un mediu de lucru flexibil si performant - cunoscut sub numele de intreprindere adaptabila".

In acest trimestru, HP si-a extins portofoliul de solutii StorageWorks, intre realizarile importante aflandu-se introducerea unei noi matrici de discuri - HP StorageWorks Enterprise Virtual Array 3000, cresterea capacitatilor si performantelor bibliotecilor de banda HP StorageWorks MSL si ESL, stabilirea unui nou record mondial in stocare, HP realizand backup-ul pe banda al unei baze de date Oracle9i cu o viteza de 3,6 TB pe ora, rezultat ce le depaseste pe cele anterioare cu aproximativ 40 la suta.

Solutiile HP acopera infrastructura IT, informatica personala si dispozitivele de acces, serviciile globale si dispozitive pentru prelucrari de imagini si de tiparire pentru mediul de consum, intreprinderi si firme mici si mijlocii. In ultimele patru trimestre, venitul HP a totalizat 70,4 miliarde de dolari

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele