IT & C

#haina invizibila #invelis #tehnologie

Haina invizibila, mai aproape de realitate

Tehnologia din zilele noastre ne aduce tot mai aproape de lucruri care in urma cu nici zece ani de zile tineau de domeniul fictiunii. De data aceasta este vorba de haina invizibila care ar putea curand sa devina realitate.

Raspunsul vine de la profesoara Elena Semouchkin de la Michigan Technical University care a gasit o cale de a  face un invelis invizibil din sticla. Experimentul facut de Elena Semouchkin pare simplu si se bazeaza pe rezontanta dintre sticla si undele infrarosii .

Invelisul creat de profesoara este format din cercuri concentrice de forma unui cilindru. Aceasta forma produce o rezontana magnetica necesara pentru a crea unde care pacalesc ochiul uman "indoind" lumina si realizand iluzia de invizibilitate perceputa de ochiul uman.

In prezent, Elena Semouchkin si echipa ei testeaza noul invelis invizibil redimensionat pentru a putea functiona la frecvente de microunde.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele