IT & C

#hacker roman #server NASA #hacker roman judecat #hacker sua

Hackerul roman care a "spart" serverul NASA ar putea fi judecat in SUA

Dupa ce a primit trei ani cu suspendare in Romania, hackerul roman care a infiltrat serverele NASA ar putea fi extradat pentru a fi judecat si in SUA.

Arestat preventiv de DIICOT in noiembrie 2011, tanarul clujean Robert Butyka a scapat usor de pedeapsa in Romania, insa NASA l-a dat in judecata ca parte civila in SUA.

Acuzat de acces fara drept la un sistem informatic si perturbare grava a functionarii unui sistem informatic prin deteriorarea datelor, hackerul roman de 26 de ani a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare de Judecatoria Cluj-Napoca.

Hackerul va fi pus in libertate, iar sentinta din Romania poate fi atacata prin recurs. Tanarul si-a recunoscut fapta, iar procesul a fost judecat cu usile inchise.

NASA sustine ca hackerul roman i-a provocat daune de 500.000 dolari in 2010, prin distrugerea unui sistem informatic de 25 de PC-uri, care au fost inutilizabile pentru mai multe luni, potrivit Capital.ro.

Daca va fi extradat pentru a fi judecat in SUA, clujeanul risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 10 ani.


Sursa foto: Thetechherald.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele