IT & C

Hackerii au atacat ieri cardurile

Un atac pe e-mail al hackerilor care ii viza pe posesorii de carduri VISA pentru a le obtine datele personale si codul PIN a fost lansat ieri in toata lumea. E-mailurile ucigase au ajuns si la utilizatorii din Romania. Compania spune ca a luat masurile care se impuneau.

Atacul a fost identificat in jurul orei 14.21, ora Romaniei. Aproximativ 300.000 de e-mailuri au fost trimise de catre hackerii care au lansat atacul. Acestea recomandau destinatarilor sa acceseze un link care-i directiona catre o pagina de Internet, chipurile apartinind companiei care a emis cardurile, pentru a-si introduce din nou datele personale, deoarece sistemul informatic ar fi fost afectat, culmea, chiar de un atac al hackerilor.

Site- fantoma

De fapt, site-ul respectiv nu apartinea companiei VISA, ci era o clona a celui original, iar informatiile ar fi ajuns pe mina hackerilor. Identificam si cite 10 atacuri de acest fel in fiecare zi. Acesta ne-a alarmat insa deoarece multe dintre adresele de e-mail aveau in final .ro, deci a vizat si persoane din Romania, spune Madalin Matica, Director of European Operations DotCommerce LTD Boston USA.

Visa a reactionat

Oficialii Visa spun ca incidentul a fost investigat si deja website-ul fraudulos a fost inchis de Visa Worldwide Services. Vrem sa subliniem ca Visa nu va trimite niciodata un e-mail prin care se cer informatii confidentiale , cum ar fi numarul contului, parola, codul PIN, numarul cardului sau alte date de identificare personala, spune Catalin Cretu, vicepresedinte Visa International CEMEA.

Ce este phishingul

Phishingul reprezinta o amenintare permanenta pentru utilizatorii Internetului. Autorii atacurilor informatice trimit un e-mail prin care se solicita destinatarului, in numele unei institutii financiare sau magazin electronic, accesarea unui site, aparent apartinind unei institutii respectabile, pentru a lasa date personale sau date despre card. Informatiile obtinute sint folosite apoi de hackeri. Pentru a nu deveni victima unor astfel de atacuri, cea mai la indemina metoda este stergerea e-mailurilor care solicita date personale.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele